Учні ліцею «Максимум» взяли участь в онлайн-заході НОК України “Чат з чемпіонами”

29 вересня НОК України провів масштабний онлайн-захід в рамках Європейського тижня спорту.
В ньому взяли участь президент НОК України Вадим Гутцайт, амбасадори ЄТС, уславлені олімпійці Ольга Харлан, Олександр Абраменко, Людмила Лузан, Ярослава Магучіх, Георгій Зантарая, а також представники регіональних відділень НОК України та учні загальноосвітніх навчальних закладів.
Кіровоградську область в онлайн-зустрічі з видатними спортсменами представляли учні комунального закладу «Ліцей «Максимум» Кропивницької міської ради».
На початку з вітальним словом до учасників звернувся президент НОК України Вадим Гутцайт, а також представник Європейської комісії Пітер Фішер.
Після виконання гімну та хвилини мовчання за загиблими захисниками України, учасники заходу мали унікальну можливість в режимі онлайн-конференції поспілкуватися з зірковими амбасадорами ЄТС, задати їм свої питання, дізнатися про їх досягнення, спортивний шлях та новини зі світу професійного спорту. Спортсмени радо ділилися історіями свого успіху, розповідали про труднощі, з якими їм доводилося зіштовхуватися, а також мотивували учнів до активного спортивного способу життя.
Президент НОК України Вадим Гутцайт, а також кожен з амбасадорів відповіли на 5 запитань від школярів з усіх куточків України, після чого кожен з уславлених спортсменів обрав запитання, яке йому сподобалося найбільше. Приємно вразило, що питання, яке пролунало від Аліни Жовнір, учениці 8-А класу Ліцею «Максимум» до чемпіона світу, чемпіона Європи, переможця Європейських ігор з дзюдо Георгія Зантарая сподобалося олімпійському чемпіону із лижної акробатики Олександру Абраменку. І тепер кропивницький ліцей отримає заохочувальний приз від НОК України.
Завершилася онлайн-зустріч виконанням олімпійського гімну, а також переглядом мотиваціного відео з активностями від кращих спортсменів України «Будь переможцем!» із закликом зробити ще один крок до здорового способу життя та наполегливості в досягненні поставлених цілей в спорті та в житті.