У Кропивницькому урочисто відкрили молодіжний Центр «Сильні духом»

У рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в місті Кропивницькому урочисто відкрили молодіжний Центр «Сильні духом».
Створення першого в Кіровоградській області центру для дітей та молоді з інвалідністю стало можливим завдяки ініціативі голови громадської організації «Серце матері» Людмили Шукрути, яка підготувала проект, що переміг у конкурсі «Громадський бюджет-2018». В урочистому відкритті центру взяли участь представники міської влади, громадськість, меценати, які допомогли облаштувати приміщення сучасними меблями, створивши для дітей з особливими потребами комфортні умови для спілкування, розвитку та навчання.
Відділення НОК України в Кіровоградській області також долучилося до знакової для міста події, організувавши зустріч вихованців центру, а це понад 30 молодих людей з інвалідністю віком від 18 до 35 років, із призерами Паралімпійських ігор 2016 року з плавання Ольгою Свідерською та Андрієм Деревінським, призерами Дефлімпійських ігор 2017 року Олександром Костиком і Сергієм Фоміним (стрільба кульова) й Іриною Терещенко та Дар’єю Тарасенко (плавання). Також представники обласного осередку НОК подарували всім підопічним центру спеціально виготовлені чашки з олімпійською символікою та сувеніри від Національного олімпійського комітету України.


На знак вдячності діти демонстрували свої таланти гостям свята: декламували вірші, розповідали художні монологи, змагалися з настільного хокею. А родзинкою розважальної програми став запальний танок у виконанні викладачів зразкового колективу-студії хореографічного мистецтва «Аеліта» Світлани Агданцевої й Олени Должикової та кандидата в майстри спорту України з плавання серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату Дениса Жижки.