В Олександрії стартував новий проект НОК України #OlympicLab

dsc_0187 Днями, на Кіровоградщині дано старт новому проекту Молодого посла України на ІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх Віри Передерій #OlympicLab, який реалізується Національним олімпійським комітетом України за підтримки Міжнародного Олімпійського Комітету.
В гості до учнів навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №19 – дошкільний навчальний заклад «Лісова казка» міста Олександрії завітали представники відділення НОК України в Кіровоградській області, учасники Олімпійських і Паралімпійських ігор, відомі спортсмени та тренери регіону.

Розпочався спортивно-виховний захід із театралізованого дійства про історію виникнення олімпійських ігор в стародавній Греції та привітання відомих атлетів танцювальною композицією «Салют чемпіони!», у виконанні гурту спортивного танцю «Усмішка».

З вітальним словом до учасників заходу та гостей свята звернувся відповідальний секретар обласного відділення НОК України Вадим Бебко, який також вручив подарунок для шкільної бібліотеки – літературу на олімпійську тематику.

З метою знайомства дітей із історією та філософією олімпізму професор кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту факультету фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай розповів школярам про історію Олімпійського руху, олімпійські цінності, історію проведення Олімпійських ігор та їх філософію. Також Сергій Миколайович ознайомив учнів з «Олімпійським сузір’ям Кіровоградщини».

У перерві між виступами гостей свою майстерність демонстрували юні майстри спортивної гімнастики міської дитячої – юнацької спортивної школи № 2.

У рамках Всеукраїнського проекту НОК України «DO like OLIMPIANS» учасники заходу виконали олімпійську розминку, яку провела майстер спорту міжнародного класу зі спортивної гімнастики, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор Валентина Голенкова.

Після того, як всі отримали позитивні емоції та заряд бадьорості, розпочався один із найцікавіших етапів заходу – «Олімпійський чат». Своїми секретами успішних виступів у великому спорті з учнями ділилися:
Валентина Голенкова – майстер спорту України міжнародного класу зі спортивної гімнастики, фіналістка чемпіонатів Європи та світу, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року в Пекині;
Андрій Деревінський – майстер спорту України міжнародного класу з плавання, 4-разовий чемпіон Європи, 2-разовий бронзовий призер Паралімпійських ігор 2016 року та його наставник – заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Олена Кузніцова;
Андрій Охватенко – майстер спорту України з велоспорту, бстипендіат Національного олімпійського комітету України, багаторазовий чемпіон України, учасник Всеукраїнських змагань на витривалість «Iron man – 2015»;
Олександр Зайцев – майстер спорту України зі стрільби кульової, чемпіон Європи 2005 року та учасник чемпіонату світу 2006 року.
Чемпіони розповіли про свою спортивну кар’єру, дали учням поради, як бути успішними у навчанні та спорті, чому потрібно вести здоровий спосіб життя, ділилися емоціями та цікавими спогадами про подорожі на інші континенти під час спортивних змагань, продемонстрували світлини та відео зі своїх виступів. А всі присутні могли поставити запитання відомим спортсменам.

Потім школярі об’єдналися у дві команди по 10 учасників разом з досвідченими спортсменами. Капітанами першої команди були Андрій Деревінський та Олена Кузніцова. Другу команду очолили Валентина Голенкова та Олександр Зайцев. Дітям потрібно було представити членам журі назву команди та девіз, не промовляючи жодного слова показати олімпійський вид спорту, відповісти на запитання олімпійської вікторини. Учасники змагань отримали дипломи, кубки та призи від обласного відділення НОК України.

А багаторазовий рекордсмен Книги рекордів України, чемпіон України, Європи і світу Сергій Шевченко зі своїм учнями продемонстрували школярам унікальні вправи з жонглювання гирями з елементами піротехнічного шоу.

Директор навчального закладу Неля Овчаренко подякувала гостям за те, що вони завітали до «Лісової казки» та в теплій і дружній атмосфері провели час із дітьми. Звертаючись до учнів Неля Євгенівна зазначила: «Ми всі олімпійська сім’я України – спортсмени, батьки, волонтери, тренери, уболівальники. Сьогодні ви отримали перші в житті олімпійські спортивні призи та нагороди. Бажаємо вам у майбутньому стати учасниками справжніх Олімпійських ігор, щоб ви перемагали і здобували славу для себе і для України. Мрії збуваються, якщо постійно і наполегливо працювати».