«Олімпійський урок #BeActive» для вихованців КДЮСШ № 3 від олімпійців Кропивницького

11 вересня з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту відділенням НОК України в Кіровоградській області за сприяння управління молоді та спорту Міської ради м. Кропивницького проведено «Олімпійський урок #BeActive» для вихованців міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 3.
На захід завітали: Молодий посол – чемпіон України з пляжного волейболу Антон Матвєєв і срібні призери ХХVІІ Олімпійських ігор в Сіднеї Олександр Симоненко (велоспорт на треку) та Руслан Мезенцев (гімнастика спортивна). Молодий посол проінформував учасників спортивного свята про мету та основні напрямки «Олімпійського уроку 2020», а також провів для юних спортсменів руханку.
Уславлені кропивницькі олімпійці розповіли дітям і тренерам про свій нелегкий шлях від перших кроків у спорті до олімпійських нагород, згадали цікаві випадки зі своєї насиченої спортивної кар’єри, відповіли на численні запитання. Так, виявляється, що найтитулованіший на теренах Кіровоградщини велосипедист Олександр Симоненко розпочав займатися спортом саме в КДЮСШ № 3 у відділенні греко-римської боротьби, а найбільша відстань яку він подолав на велосипеді за один день становить близько 270 кілометрів. Руслан Мезенцев розповів про виснажливі щоденні 7-8 годинні тренування, згадав свої найбільш пам’ятні перемоги та поділився секретами як не втратити віри у власні сили після прикрих поразок і болючих травм.
Після спілкування вихованці спортивної школи презентували почесним гостям свої навики у відкритих тренуваннях із дзюдо, пляжного волейболу, настільного тенісу та художньої гімнастики. Відомі спортсмени також не втрималися і взяли до рук тенісні ракетки.


На завершення заходу відбулося нагородження найактивніших учасників Олімпійського уроку подарунками від НОК України, фото на згадку зі своїми кумирами-олімпійцями та дружнє проголошення гасла, яке є життєвим кредом усіх спортсменів – «BeActive»!