«Свято олімпійського прапора» присвятили початку XVІІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю

24 липня в КДЮСШ № 2 м. Кропивницького відбулося «Свято олімпійського прапора», присвячене початку XVІІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю.
В церемонії урочистого підняття олімпійського прапора взяли участь: начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслав Гурський, голова відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко, директор обласного центру «Спорт для всіх» Дмитро Янчук, спортсмени-олімпійці Дмитро Яковенко й Олег Дорощук та їх тренер Геннадій Здітовецький, чемпіонка світу з таеквондо ІТФ, стипендіантка НОК Владислава Лягаєва, керівники, тренери та вихованці міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл обласного центру, а також почесні гості – військовослужбовці Збройних Сил України, які до повномасштабного російського вторгнення працювали в галузі фізичної культури та спорту.
Під час вітань почесні гості подякували українським захисникам за можливість жити та займатися спортом на рідній землі, а Вячеслав Гурський вручив військовослужбовцям дрон. Також присутні передали вітання українським атлетам, які цими днями виборюють нагороди і славу для незалежної України на юнацькому олімпійському фестивалі в Словенії, а також побажали успіху землякам-кропивничанам у складі Збірної команди України – дзюдоїсту Тарасу Нєльзєву та легкоатлету Івану Булічу.


Почесне право підняти Олімпійський прапор отримали майстри спорту України міжнародного класу з легкої атлетики: учасник XXXI Літніх Олімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро Дмитро Яковенко та бронзовий призер ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року в м. Буэнос-Айрес Олег Дорощук.
Після урочистостей юні спортсмени взяли участь в цікавих спортивних конкурсах та естафетах, а також продемонстрували гарну теоретичну підготовку, відповідаючи на запитання олімпійської вікторини. За підсумками змагальної програми найкращий результат продемонстрували вихованці відділення гандболу КДЮСШ № 2. Друге місце з однаковою сумою набраних балів розділили юні баскетболістки КДЮСШ № 4 та дзюдоїсти КДЮСШ № 3. Третє і четверте місця посіли відповідно спортсмени відділення легкої атлетики КДЮСШ № 2 та юні велосопедисти КДЮСШ № 1.
Всі учасники заходу відзначені дипломами управління молоді та спорту Кропивницької міської ради, команди-учасниці отримали футбольні м’ячі, а представники команд сувеніри від обласного відділення НОК України.