На факультеті фізичного виховання відкрито «Лабораторію Олімпійських досліджень» та оновлено «Галерею олімпійців Кіровоградшини»

З метою вивчення, популяризації та розповсюдження олімпійських ідеалів і принципів, гуманістичних цінностей олімпізму, розвитку олімпійського руху, збереження та оновлення олімпійської спадщини відкрито навчально-наукову «Лабораторію Олімпійських досліджень» на базі кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.
З нагоди відкриття лабораторії оновлено «Галерею олімпійців Кіровоградшини», розташовану на факультеті фізичного виховання З цією метою додатково виготовлено та встановлено портрети й інформаційні таблички щодо десяти тренерів та спортсменів – учасників Олімпійських ігор. Також інформаційний стенд кабінету поповнили емблеми літніх та зимових Олімпійських ігор 2020 – 2026 років. Заходи з оновлення олімпійської спадщини Кіровоградщини реалізовано завдяки співпраці відділення НОК України в Кіровоградській області, Центральноукраїнського державного університету, відділення Олімпійської академії України в Кіровоградській області, за підтримки управління молоді та спорту обласної військової адміністрації.
На базі лабораторії Олімпійських досліджень заплановано проведення спільно з обласним відділенням НОК наукових, розвиваючих заходів, семінарів, конференцій з питань історії олімпійського руху й олімпійських ігор, а також реалізацію проєктів НОК України.
Після короткої ознайомлюючої розповіді про спортсменів і тренерів, представлених в оновленій галереї олімпійців, яку провів керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай, відбувся захист магістерських робіт студентів кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту. За запрошенням екзаменаторів цього року в роботі комісії взяв участь голова відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко.