В Кропивницькому відзначили Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру

06 квітня з нагоди відзначення Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру в м. Кропивницькому проведено спортивно-оздоровчий захід для юних мешканців обласного центру.
У змаганнях взяли участь хлопчики та дівчатка – вихованці чотирьох міських комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл і дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання. Учасників заходу зі святом привітали: начальник управління молоді та спорту міської ради Вячеслав Гурський, перший заступник голови відділення НОК України в Кіровоградській області, срібний призер Олімпійських ігор з велоспорту на треку Олександр Симоненко, директор міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Микола Аношкін.


На початку спортивного свята хлопчики та дівчатка виконали олімпійську руханку «DO like OLYMPIANS», яку провела Кандидат у майстри спорту України з художньої гімнастики Світлана Заблодська.
Розімявшись юні шанувальники здорового способу життя взяли участь у цікавих спортивних конкурсах з елементами дартсу, кегельбану, фрізбі, ласо, боулзу. За підсумками проходження п’яти спортивних локацій найкращий результат продемонстрували вихованці міської КДЮСШ № 4. Друге місце посіла збірна команда дитячо-юнацьких клубів. Бронзовими призерами стали представники КДЮСШ № 3.
Також всі учасники заходу – 50 юних спортсменів долучились до ініціативи #WhiteCard, продемонструвавши білу картку на знак миру і спокою в світі, пропагуючи здоровий спосіб життя та унікальну силу спорту в об’єднанні людей навколо миру, дружби та розвитку.
Організатори нагородили переможців та призерів змагань дипломами і кубками від міського управління молоді та спорту, а також вручили представникам закладів, чиї вихованці брали участь у заході, літературу на олімпійську тематику від обласного відділення Національного олімпійського комітету України.