Кропивницькі студенти взяли участь в “Олімпійській лабораторії”

З нагоди відзначення Дня студента за ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області реалізовано Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід НОК України #OlympicLab за напрямком «Гендерна рівність».
Під час заходу, який проходив на базі спортклубу «Зірка», із юними кропивницькими баскетболістами – студентами вищих навчальних закладів обласного центру зустрілася Кандидат у майстри спорту України з баскетболу, чемпіонка України Наталія Воротнюк-Музичук.
Наталія Геннадіївна розповіла юнакам і дівчатам про свою спортивну кар’єру та самореалізацію після завершення активних виступів у професійному спорті. Лектор наголосила, що заняття спортом допомагає в подальшому досягнути своєї життєвої мети. Сьогодні жінки на рівні з чоловіками працюють тренерами з різних видів спорту, беруть участь у суддівстві змагань з футболу, баскетболу боксу, які свого часу вважались виключно прерогативою чоловіків. Жінок все частіше запрошують на керівні посади, зокрема в спортивній галузі.
Сьогодні Наталія Воротнюк-Музичук працює заступником директора міської КДЮСШ № 4, а також тренером-викладачем з баскетболу. Тож можливість для самореалізації залежить не від статі людини, а від її прагнення та наполегливості.


Після спілкування для студентської молоді було організовано міні-турнір з баскетболу 3х3, у якому взяли участь 5 команд. Переможцями змагань стали представники факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка. Срібну сходинку п’єдесталу посіли курсанти Льотної академії Національного авіаційного університету. Третє місце посіла збірна команда студентів міста.
Всі учасники заходу отримали сертифікати, футболки та сувеніри із символікою проекту #OlympicLab, а для навчальних закладів обласне відділення НОК передало літературу на олімпійську тематику для поповнення ВУЗівських бібліотек.