У вересні-жовтні в кропивницьких закладах загальної середньої освіти відбулися цікаві та пізнавальні «Олімпійські уроки #BeActive»

В межах всеукраїнського спортивно-навчального заходу НОК України «Олімпійський тиждень» в більшості закладів загальної середньої освіти м. Кропивницького проведено цікаві, пізнавальні «Олімпійські уроки #BeActive», а також низку інших насичених і змістовних заходів.
В гімназії імені Тараса Шевченка проведено захід «Історія Олімпійських ігор». На спортивне свято завітали: начальник управління молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації Ірина Глобенко, срібний призер ХХVІІ Олімпійських ігор в Сіднеї з велоспорту на треку Олександр Симоненко, фахівець обласного відділення НОК України Микола Аношкін. Для почесних гостей гімназисти продемонстрували показові виступи з художньої гімнастики, дзюдо, тхеквондо, спортивних танців.
Під час «Олімпійського тижня» в Балашівській гімназії її вихованців привітав Майстер спорту СРСР з веслування, випускник цього навчального закладу, член обласного відділення НОК України Олександр Куценко. На загальношкільному шикуванні Олександр Григорович нагородив школярів відзнаками за спортивні досягнення.


В загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 «Олімпійський урок#BeActive» провели для учнів початкових класів. У гості до молодших школярів завітав Майстер спорту міжнародного класу з велоспорту Юрій Симоненко. Від відомого велосипедиста діти дізналися багато цікавого про світ спорту.
В гімназії імені Олени Журливої під час «Олімпійського уроку#BeActive» діти мали змогу поспілкуватися з срібним призером ХХVІІ Олімпійських ігор в Сіднеї з велоспорту на треку Олександром Симоненком, а також взяли участь в інтелектуальній грі брейн-ринг на спортивну тематику.
Учні навчально-виховного об’єднання № 6 в межах «Олімпійського тижня» отримали теоретичні знання з фізичної культури та спорту, відвідали міський стрілецький тир, взяли участь у змаганнях з армреслінгу, стрільби кульової, баскетболу 3Х3, волейболу, бадмінтону. На відкритому уроці з фізичної культури учнів і вчителів закладу привітав відповідальний секретар обласного відділення НОК Вадим Бебко.
Під час «Олімпійського уроку#BeActive» в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 22 фахівець обласного осередку НОК Микола Аношкін розповів школярам про історію виникнення стародавніх олімпійських ігор та провів олімпійську вікторину.
Для учнів НВО № 20 заходи «Олімпійського тижня» проходили на базі водно-гребної бази. Діти слухали цікаві розповіді від запрошених спортсменів міста про їх спортивну кар’єру, брали участь у спортивних естафетах, відповідали на запитання олімпійської вікторини, яку проводили представники обласного осередку НОК.
У кропивницькому навчально-реабілітаційному центрі для учнів влаштували справжнє спортивне свято на яке завітали колишні вихованці закладу, а нині відомі спортсмени. Атлети поділилися зі своїми молодшими колегами секретами спортивних успіхів та продемонстрували найвагоміші нагороди. У відповідь діти виступили перед почесними гостями з показовими спортивними номерами.
Кожен учасник вищезазначених заходів, а також учні інших навчальних закладів, які долучилися до проведення заходів з нагоди «Олімпійського тижня», а це майже три тисячі школярів, отримали сертифікати учасника цього проекту та сувеніри від НОК України з логотипом заходу, а для використання в роботі навчальних закладів надано олімпійську літературу.