У Кропивницькому зустрічали учасників марафону на підтримку миру в Україні

04 липня до міста Кропивницького завітали учасники міжнародного агітаційного сверхмарафонського пробігу «Мир Україні! Одна країна – одна мрія».
В обласному центрі Кіровоградщини учасників пробігу, а це шість легкоатлетів та один спортсмен-візочник, урочисто зустрічали представники управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, управління молоді та спорту міської ради, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивна громадськість Кропивницького.
Марафонці розповіли, що мета пробігу – привернути увагу світової спільноти до війни на Донбасі. Для цього, у великих містах за маршрутом слідування вони організовують акції на підтримку миру в Україні.
Пробіг стартував 29 червня цього року в місті Слов’янськ Донецької області та пройде територією трьох держав – України, Польщі та Німеччиини. Кожен день спортсмени долають відстань у 160-200 кілометрів. Свою подорож вони планують завершити 30 липня в Берліні. За цей час учасники пробігу мають здолати відстань у 2200 кілометрів за маршрутом: Слов’янськ – Прелесне – Сахновщина – Кременчук – Кропивницький – Вінниця – Хмельницький – Тернопіль – Львів – Перемишль – Замостя – Тарнобжег – Жешув – Краків – Катовіце – Глівице – Вроцлав – Белява – Свідниця – Берлін. Учасники пробігу запрошують усіх бажаючих приєднуватися до благодійної акції «Мир Україні! Одна країна – одна мрія».