На Кіровоградщині дано старт новому проекту «Олімпійське лелеченя без обмежень»

Новий захід об’єднує засобами фізичної культури і спорту дітей з особливими освітніми потребами й учнівську молодь.
Діти отримують можливість більше дізнатися про олімпійські цінності, олімпійський рух, Олімпійські ігри, познайомитися із зірковими атлетами та тренерами. Участь у першому заході нового проекту, що проводиться за підтримки відділення НОК України в Кіровоградській області, управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, громадської організації матерів дітей-інвалідів Олександрії «Серце матері» взяли учні двох олександрійських навчально-виховних комплексів – НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 19 – ДНЗ «Лісова казка» та ОНВК № 17 – ліцей. Учасників змагань привітала кандидат у майстри спорту України з баскетболу, чемпіонка України, член жіночої збірної команди України з баскетболу серед ветеранів Наталія Музичук – Воротнюк. Відома спортсменка, яка є уродженкою Олександрії, розповіла юним землякам про свій шлях у великому спорті, поділилася секретами здорового способу життя, дала практичні поради щодо активного дозвілля.


Розпочалося спортивне свято драйвовою руханкою. Гарно розім’явшись школярі, які мріють стати справжніми олімпійцями, завзято боролися в різнопланових спортивних естафетах та змаганнях із флорболу, волейболу, хокею з м’ячем . Не зважаючи на запеклу боротьбу учасники дотримувались олімпійських цінностей та олімпійського принципу «Fair Play».
Кожен учасник «Олімпійського лелеченяти» отримав пам’ятні призи і подарунки з олімпійською символікою від НОК України, а також заряд енергії та безліч позитивних емоцій, які на думку організаторів, надихнуть хлопців та дівчат на участь у нових цікавих спортивних заходах.