День дзюдо зібрав на татамі спортсменів різних поколінь

25 жовтня на базі комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 3 Кропивницької міської ради» проведено спортивно-виховний захід «День дзюдо: від покоління до покоління».
Проект реалізовано за ініціативи відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області у співпраці з управлінням молоді та спорту Кропивницької міської ради. Спортивне свято зібрало на татамі представників п’яти поколінь дзюдоїстів та самбістів Кіровоградщини. Наймолодшим дзюдоїстам-початківцям виповнилося лише 8 років, а найстарший учасник заходу, діючий спортсмен Юрій Кулєшков цього року відзначив свій 68-й день народження.
Захід відкрив голова відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко та відповідальний секретар Микола Аношкін. В рамках заходу юні спортсмени дізналися про історію проведення Олімпійських ігор, познайомились з ветерани спорту та провідними дзюдоїстам області, дізналися про їх високі спортивні досягнення. Про свій спортивний досвід розповіли: заслужений працівник освіти України, Майстер спорту з боротьби самбо, багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України, Європи та світу з дзюдо і самбо серед ветеранів Юрій Кулєшков, Майстер спорту з дзюдо та самбо Володимир Долгіх, ветеран спорту Віталій Сурік, студент факультету фізичного виховання, переможець всеукраїнських змагань Максим Шамшур, призери обласних змагань Дмитро Карпієв і Матвій Чебан. Старійшина борцівського цеху обласного центру Юрій Кулєшков разом з молодшими колегами провели майстер-клас із дзюдо, продемонстрували техніку виконання складних прийомів. Потім вихованці спортивної школи змагалися в перетягуванні канату та відповідали на запитання спортивної вікторини.


На завершення заходу почесні гості та юні дзюдоїсти отримали спортивні сувеніри: олімпійські щоденники, футболки і браслети від обласного відділення НОК України та зробили спільне пам’ятне фото.