У Кропивницькому вперше проведено відкритий турнір та сеанс одночасної гри в шашки

У кропивницькому шаховому клубі «Гамбіт» проведено перший відкритий шашковий турнір, у якому взяли участь більше 30 шанувальників цієї інтелектуальної спортивної гри.
Перед початком турніру відбувся сеанс одночасної гри з багаторазовим переможцем чемпіонатів України з шашок Олександром Ковалем. Юний, але титулований спортсмен продемонстрував високий рівень майстерності в змаганнях із гідними суперниками, здобувши сімнадцять перемог, один раз зігравши в нічию та зазнавши однієї поразки.


Змагання шашкового турніру проводилися в двох категоріях – діти до 12 років та дорослі. Серед юних шашистів перемогла Альона Кондратюк (смт. Устинівка), друге місце посіла її сестра Поліна Кондратюк (смт. Устинівка), бронзовим призером став Андрій Пянчук (м. Кропивницький, ДЮК «Гамбіт»). У змаганнях дорослих спортсменів золоту медаль завоював Євген Кондратюк (смт. Устинівка), срібло виборов Олександр Коваль (м. Івано-Франківськ), третє місце зайняв Андрій Гричаний (м. Долинська).
Переможці та призери турніру нагороджені дипломами і медалями управління молоді та спорту Кропивницької міської ради, а також отримали сувенірами з олімпійською символікою від відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області.