В ОЗДОРОВЧОМУ ЗАКЛАДІ “ЖОВТЕНЬ” ПРОВЕДЕНО МАЛІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ

DSC_1158Протягом шести днів із 14 по 19 серпня в рамках проведення Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів для дітей у літній канікулярний період та заходів в оздоровчих таборах «Олімпійське літо» в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Жовтень», що знаходиться в селі Бірки Олександрівського району Кіровоградської області, відбулися «Малі олімпійські ігри».
Захід організовано та проведено дирекцією оздоровчого закладу «Жовтень», за сприяння відділення НОК України в Кіровоградській області та обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
Завдяки старанності та наполегливості організаторів «Малі олімпійські ігри» пройшли за кращими традиціями та правилами справжніх Олімпійських ігор. Під час церемонії відкриття «Малих олімпійських ігор» було урочисто піднято олімпійський прапор та відбувся парад команд, які представляли різні країни світу, а їх спортсмени були одягнуті в національні кольори. Після представлення кожної команди та виконання національних гімнів країн, гості та учасники спортивного свята дізналися історію Олімпійських ігор від Стародавньої Греції до сьогодення. Юні мешканці табору продемонстрували елементи Олімпійських ігор різних часів: «Бій півників», «Танок воїнів», «Танок красунь-гречанок», «Стародавні кулачні бої».
Учасників ігор привітали: відповідальний секретар відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко, директор дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Жовтень» Любов Стороженко, головний фахівець обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Світлана Верхоланцева.

А далі настала черга спортивних перегонів. До програми «Малих олімпійських ігор» входили змагання з футболу, волейболу, плавання, настільного тенісу, бадмінтону та легкої атлетики (метання м’яча, стрибки у довжину, біг на 60 м., естафета 4 по 100 м).

Під час урочистого закриття ігор для юних мешканців «Жовтня» унікальні вправи силового жонглювання гирями продемонстрували багаторазові рекордсмени Книги рекордів України, чемпіони України, Європи і світу Сергій Шевченко та Олексій Журба.

Відповідальний секретар відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко та головний спеціаліст обласного осередку НОК України Микола Аношкін нагородили переможців та призерів змагань медалями і дипломами, вручили організаторам та суддям спортивні призи. Для оздоровчого закладу представники обласного осередку НОК України урочисто вручили олімпійський прапор, надали спортивний інвентар та в рамках Всеукраїнської акції Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга» вручили книги з історії Олімпійських ігор та фотоматеріали з історії олімпійського спорту.