«Свято олімпійського прапора» з нагоди проведення зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю

Спортсмени та тренери Кіровоградщини долучилися до Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора» з нагоди проведення зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю 2023 року.
Спортивне свято відбулося в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі № 2 міста Кропивницького.
В урочистостях взяли участь: виконуючий обов’язки начальника управління молоді та спорту обласної військової адміністрації Андрій Щетина, начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслав Гурський, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай, перший заступник голови відділення НОК України в Кіровоградській області, срібний призер з велоспорту на треку ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, Олександр Симоненко, бронзовий призер зі стрибків у висоту ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року в Буэнос-Айресі Олег Дорощук та його тренер Геннадій Здітовецький, тренер учасника Юнацьких олімпійських ігор Ярослава Ткача Микола Побережець, директори і тренери-викладачі спортивних шкіл міста, а також вихованці КДЮСШ № 2.


На початку заходу його учасники вшанували хвилиною мовчання всіх захисників України, які віддали своє життя за нашу свободу, за право жити в незалежній Україні та займатися спортом.
В межах спортивного свята було урочисто піднято державний прапор України та олімпійський прапор. Це право отримали кращі вихованці спортивної школи: чемпіонка та срібна призерка чемпіонату світу з Таеквон-до ІТФ Владислава Лягаєва і Наталія Конюх, а також юні футболісти – переможці обласного «Фестивалю футболу 2022» серед дитячо-юнацьких команд.

Під час привітань керівники спортивної галузі міста й області Андрій Щетина і Вячеслав Гурський висловили слова підтримки українським атлетам, побажали їм вдалих виступів на юнацькому олімпійському фестивалі, а також вручили пам’ятні відзнаки та заслужені нагороди.
Так, тренеру-викладачу з боротьби греко-римської міської КДЮСШ № 3 Миколі Горбаню вручено посвідчення Заслуженого тренера України, а спортивний журналіст і оглядач Юрій Ілючек отримав відзнаку НОК України за перемогу його авторської телепрограми «SPORT UI» в номінації «Найкраща спортивна телепрограма року» ХХІ Всеукраїнського конкурсу «Україна олімпійська». Подякою управління молоді та спорту Кропивницької міської ради відзначено спортивного мецената, шанувальника футболу, громадського активіста, волонтера, який опікується не лише спортом, а й безпосередньо допомагає українській армії, Олександра Скляревського.

А для всіх учасників олімпійського свята вихованці заслуженого тренера України Ігоря Зюнзі відділення таеквондо ІТФ КДЮСШ № 2 підготували спортивний подарунок – яскраву спортивну композицію.
Завершилося «Свято олімпійського прапора» спільним фото почесних гостей, юних спортсменів та працівників спортивної галузі міста.