В Олександрії реалізовано новий проєкт «Олімпійськими просторами»

За ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області в «НВК ЗНЗ І-ІІІ ступенів №19 – ДНЗ «Лісова казка» міста Олександрія реалізовано новий спортивно-розвиваючий проєкт «Олімпійськими просторами».
Мета проєкту – розвиток рухової активності дітей засобами гри, а також навчання дотриманню ключових олімпійських принципів: дружба, повага, досконалість. Захід проводився у формі навчально-пізнавальної гри – експедиції та тривав чотири тижні, протягом яких молодші школярі здійснили віртуальну мандрівку країнами в яких проводилися або будуть проходити Олімпійські ігри.
Захід розпочався переглядом відеофільму про запалення Олімпійського вогню в грецькій Олімпії, що стало початком естафети до зимових Ігор 2022 року, що відбудуться у столиці Китаю, місті Пекін в лютому наступного року. Діти дізнались про досягнення українських олімпійців на Іграх Олімпіад, взяли участь в рухливій грі «Олімпійський вогонь від Афін до Китаю», виконали спеціальну легкоатлетичну розминку під керівництвом Майстра спорту з легкої атлетики Олени Птахіної.


Протягом другого тижня проведено змагання та естафети «Стежинами вогню» та розпочато творчий конкурс «Мій олімпійський смолоскип». Малеча отримала цікаву, корисну та пізнавальну інформацію про історію олімпійського руху та його унікальні й універсальні цінності.
Впродовж третього тижня учні початкової ланки виконували творче завдання: власноруч виготовити смолоскип з доступних матеріалів. На уроках фізкультури школярі дізналися про історію олімпійського вогню, традиції його запалювання, використали свої вироби під час естафет та змагань.

У завершальні дні проєкту діти самі складали інтерактивну гру «Вперед – на вершину Олімпу» та взяли в ній участь.
Ідейний натхненник проведення та головний організатор проєкту «Олімпійськими просторами», вчитель фізичної культури Ірина Хітріч зазначила: «В основі проєкту лежить тверда віра в те, що позитивне ставлення до активного руху зробить сьогоднішніх дітей кращими дорослими завтра. Завдяки фізичним вправам у здобувачів освіти розвиваються вміння працювати в команді, лідерство, дисциплінованість, толерантність і здорова спортивна конкуренція. Діти вчаться створювати власні правила гри, домовлятися та виконувати їх».
Всі учасники проєкту отримали пам’ятні подарунки, які надало відділення НОК України в Кіровоградській області.