Олімпійський урок #BeActive від майстрів кульової стрільби

З 23 по 30 вересня у всіх країнах Європи відзначається Європейський тиждень спорту.
Цей захід є ініціативою Європейської комісії з питань освіти, культури, молоді і спорту, яка реалізується вже сьомий рік поспіль. Мета ініціативи – залучити громадськість незалежно від віку і фізичних можливостей до занять спортом, активного й здорового способу життя. Україна також долучилася до цієї ініціативи. В цьому році в рамках Європейського тижня спорту по всій країні проходять Олімпійські уроки #BeActive. Національним координатором Європейського тижня спорту в Україні є Національний олімпійський комітет України, який вже вчетверте успішно реалізує цей проект.
У рамках Європейського тижня спорту в м. Кропивницькому на базі міського стрілецького тиру проведено кілька цікавих заходів для дітей та молоді. Так, для учнів НВО № 6 організовано «Олімпійський урок», під час якого Заслужений тренер України Ілгам Ібрагімов розповів школярам історію даного виду спорту та провів майстер-клас зі стрільби з пневматичної гвинтівки.
Потім впродовж чотирьох днів проходили міські змагання зі стрільби кульової серед вихованців ДЮСШ. Переможцями в різних вправах стали: Поліна Павлова, Тетяна Юренко, Сергій Фомін, Валентин Літвінчук, Дмитро Староселець, Владислав Стародумов, Кароліна Корпусенко.


Під час урочистого закриття змагань з юними стрілками зустрілися Майстри спорту України зі стрільби кульової Марія Бєлявська, Юлія Тарасова та Лілія Нестеренко, а також головний спеціаліст обласного відділення НОК України Микола Аношкін. Почесні гості розповіли учасникам Олімпійського уроку про переваги активного способу життя та свій шлях від спортсменів-початківців до спортивних вершин.
На згадку про участь у заходах Європейського тижня спорту всі присутні отримали пам’ятні подарунки від відділення НОК України в Кіровоградській області, а також разом дружно звернулися із закликом до своїх однолітків – «Будьте Активні»!