Для школярів Оситняжки провели цікавий Олімпійський урок #BeActive

З нагоди відзначення Європейського тижня спорту в с. Оситняжка Кропивницького району на базі Оситнязької філії Великосевериніського ліцею проведено Олімпійський урок #BeActive.
З нагоди непересічної події в житті школи в спортивній залі зібралися учні 5-9 класів. В гості до школярів завітали: головний спеціаліст відділення НОК України в Кіровоградській області Микола Аношкін та начальник Кіровоградського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Шевченко.
Олімпійський урок складався з двох частин. Під час теоретичної частини дітям розповіли про становлення і розвиток олімпізму в Україні та світі, а також була проведена спортивна вікторина у формі бліцопитування і тестування. Практична частина включала шість конкурсів на фізичну підготовку, спритність і кмітливість: «Запалюй олімпійський вогонь», «Переправа», «Стрибки в довжину з місця» «Тримаємось разом», «Візит до континенту», «Перетягування канату». За підсумками практичних конкурсів та теоретичного блоку найбільшу суму залікових балів набрала команда «Олімпійці».


На згадку про участь у цікавому та пізнавальному заході школярі отримали подарунки від обласного відділення НОК України: олімпійські путівники та щоденники, сертифікати, футболки, ручки, зошити, лінійки з логотипом «Олімпійського уроку», а бібліотечний фонд закладу поповнився книгами на олімпійську тематику.