Відзначили Всеукраїнський Олімпійський день

DSC_276723 червня масовим оздоровчим пробігом від Фортечних Валів до площі перед міською радою у Кіровограді відзначили Всеукраїнський Олімпійський день. Щорічний спортивно-видовищний захід, організований та проведений завдяки співпраці відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, управління молоді та спорту обласної державної адміністрації й відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, присвячувався Дню створення Міжнародного олімпійського комітету, який традиційно відзначається 23 червня, та І Європейським іграм, що нині проходять у м.Баку (Азербайджан).
Головна мета заходу – розвиток олімпійського руху в Україні, пропаганда здорового способу життя, залучення широких верств населення до регулярних занять фізичною культурою та спортом.
Перед стартом пробігу його учасники разом з членами обласної організації ветеранів фізичної культури, спорту та війни поклали квіти до пам’ятника «Батьківщина-мати» та до Алеї Слави Героям Кіровоградщини, які загинули в зоні антитерористичної операції на сході країни, вшанувавши їх пам’ять хвилиною мовчання.


Потім 825 мешканців обласного центру на чолі з головою обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олександром Кузьміним і стипендіаткою НОК України, чемпіонкою Європи та світу з тхеквондо, учасницею І Європейських ігор Тетяною Тетеревятниковою взяли участь у оздоровчому пробізі. Традиційну для Кіровограда легкоатлетичну дистанцію долали як вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл та представники фізкультурно-спортивних товариств, так і звичайні кіровоградці – прихильники здорового способу життя.
По завершенні забігу на площі перед міською радою всіх учасників спортивного свята привітали: заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Віта Атаманчук, заступник міського голови Сергій Колодяжний, голова відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, заступник начальника управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Уляна Соколенко, начальник відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Олександр Куценко, заслужений майстер спорту України з велоспорту, срібний призер ХХVІІ Олімпійських ігор у Сіднеї, триразовий чемпіон світу, почесний громадянин м. Кіровограда Олександр Симоненко та інші члени оргкомітету заходу.


Подарунками було відзначено учасників забігу в окремих номінаціях. Наймолодший учасник забігу – Тимофій Коваленко (3 роки 5 місяців), найстарший учасник забігу – Федір Топольний (73 роки). Спеціальні призи отримали спортивні сім’ї, які брали участь у пробігу – це родини Коваленків, Сапожник і Корсікових.
На завершення Олімпійського дня всі учасники забігу отримали відповідний сертифікат за підписами президента Міжнародного Олімпійського Комітету Томаса Баха та президента Національного Олімпійського Комітету України Сергія Бубки.