Юні спортсмени кіровоградщини підтримують українських олімпійців у Лозанні

На знак підтримки українських спортсменів, які в Лозанні змагаються за медалі ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор відділенням НОК України в Кіровоградській області спільно зі спортивними організаціями та закладами міста Кропивницького організовано низку урочистих заходів і спортивних змагань серед юнаків та дівчат.
Так, у КДЮСШ № 3 проведено відкриті міські змагання з тенісу настільного, в яких взяли участь 45 юних тенісистів. Серед юнаків перемогу святкував Олександр Солонченко, а серед дівчат золоту нагороду завоювала Марія Мішуровська.


В обласній науковій бібліотеці ім.. Д.І. Чижевського відбулися міські змагання з шахів серед дітей під час яких було урочисто піднято Олімпійський прапор.
На велобазі КДЮСШ № 1 проведено комплексні змагання із загальної фізичної підготовки, що зібрали 60 шанувальників велоспорту, які представляли КДЮСШ № 1 обласного центр, велокоманду «Рос-Агро» с. Мошорине та ДЮСШ «Колос» с. Соколівське. Під час урочистої церемонії рівняння на Олімпійський прапор учасників заходу привітали головний спеціаліст обласного відділення НОК Микола Аношкін і директор КДЮСШ № 1 Юрій Жовтенко. Вони розповіли юним спортсменам про історію виникнення і проведення Олімпійських ігор та про відомих кіровоградських спортсменів-олімпійців. Юнаки і дівчата змагалися в легкоатлетичному кросі, стрибках у довжину, присіданні зі штангою та гімнастичних вправах. За сумою набраних балів у всіх видах змагань переможцями у своїх вікових категоріях стали: Євген Шпартов, Андрій Назін, Анастасія Терещенко, Максим Назаренко.
Всі заходи організовані та проведені в тісній співпраці відділення НОК України в Кіровоградській області, управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, управління молоді та спорту Міської ради м. Кропивницького, міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Переможці та призери всіх вищезазначених змагань нагороджені дипломами, медалями та спортивними сувенірами від організаторів, а також отримали літературу на олімпійську тематику.