Президент НОК України Сергій Бубка відвідав Кіровоград

DSCN636324 травня в м. Кіровограді відзначався Світовий легкоатлетичний день. З цієї нагоди наше місто відвідав найтитулованіший український спортсмен сучасності, олімпійський чемпіон зі стрибків із жердиною, 35-разовий світовий рекордсмен, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Назарович Бубка.

На початку візиту головний олімпієць країни разом із віце-президентом НОК, першим заступником Міністра молоді та спорту України Ігорем Гоцулом провів зустріч з активом Кіровоградського обласного відділення НОК, у якій взяли участь голова осередку Олександр Кузьмін, заступник начальника управління молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Ул’яна Соколенко, начальник відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Олександр Куценко, актив відділення. Присутні обговорили стан та перспективи розвитку олімпійського руху в області. Президент НОК відзначив гарну ініціативу відділення щодо проведення «Олімпійських днів здоров’я» у загальноосвітніх школах та традиційних заходів Олімпійського комітету.


В рамках святкування Світового легкоатлетичного дня Сергій Бубка, який є також віце-президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій та членом Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету, став активним учасником програми «Дитяча легка атлетика IAAF» в Кіровограді, завітавши до Дендропарку. З маленькими любителями активного способу життя Сергій Бубка та заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Віта Атаманчук взяли участь в естафетних змаганнях та інших спортивних активностях свята.

Також Сергій Бубка відвідав реконструйований стадіон «Зірка», де разом із головою Кіровоградської облдержадміністрації Сергієм Кузьменком зустрівся з членами міської організації ветеранів фізичної культури, спорту та війни, поклав квіти до монументу загиблим воїнам-спортсменам, відкрив пам’ятну дошку за вагомий внесок у розвиток спортивної інфраструктури президенту ФК «Зірка» Максиму Березкіну; взяв участь у відкритті командного чемпіонату України з легкої атлетики серед юніорів.
Вітаючи учасників та організаторів змагань уславлений легкоатлет відзначив славні та добрі традиції «королеви спорту» в нашій країні, побажавши юним спортсменам якомога частіше відчувати смак перемоги та посідати найвищі місця на п’єдесталі пошани.
Після урочистих заходів у конференц-залі стадіону Сергій Назарович провів презентацію своєї нової книги «Життя в польоті». Першими, хто отримав в подарунок це біографічне видання, стали юні спортсмени Кіровоградщини. Під час презентації уславлений легкоатлет розповів їм про особисті спогади з дитинства та свого спортивного шляху, поділився секретами успіху та з задоволенням відповів на численні запитання гостей.