Спортсмени Кіровоградщини гідно представляють Україну на Юнацьких Олімпійських іграх

З 6 по 18 жовтня в аргентинському місті Буэнос-Айрес проходять ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри. Майже чотири тисячі спортсменів віком 15-18 років змагаються за 241 комплект нагород у 32 видах спорту.
Українська команда представлена 55 спортсменами, які беруть участь у 22 видах спортивної програми. До складу юнацької збірної України входять двоє представників Кіровоградщини – скелелаз Ярослав Ткач і легкоатлет Олег Дорощук, які гідно представляють нашу державу на змаганнях найвищого рівня.
Так, 11 жовтня завершилися змагання зі скелелазіння, які вперше ввійшли до програми Олімпійських ігор. Скелелази змагалися за Олімпійською системою в багатоборстві, коли переможці визначаються за сумою результатів у трьох дисциплінах: боулдерінг, складність і швидкість.
Україну на Юнацьких Олімпійських іграх представляв вихованець комплексної ДЮСШ № 1 Міської ради міста Кропивницького Ярослав Ткач. У змаганнях на швидкість Ярослав посів 2 місце, подолавши трасу висотою 15 метрів за 6,88 сек. У боулдерингу та змаганнях на складність Ярослав показав менш вдалий результат і посів у підсумку 11 місце. Готував спортсмена до змагань тренер Микола Побережець.


14 жовтня у стрибках у висоту вихованець СДЮСШОР № 2 міста Кропивницького Олег Дорощук завоював бронзову медаль Юнацьких Олімпійських ігор, подолавши планку на висоті 2 м. 14 см.
Тренує кропивницького легкоатлета Геннадій Здитовецький.

Вітаємо наших юних спортсменів та бажаємо їм підкорення нових спортивних вершин!