Зі згадкою про “Олімпійське літо”

Наприкінці серпня в рамках проведення фізкультурно-оздоровчих заходів для дітей «Олімпійське літо» 35 дітей з міста Кропивницького долучилися до активного відпочинку в міжнародному спортивно-оздоровчому таборі «Скурас» в Греції.
Загалом у спортивному таборі мешкали 80 дітей із Греції, Сербії, Румунії та України. Метою організаторів табору було: сприяння прояву в дітей активності, самостійності, ініціативності та творчості в різних видах рухової діяльності; вдосконалення знань про різні види спорту, розвиток основних фізичних якостей дітей (швидкість, спритність, гнучкість, сила, витривалість); формування в дітей бажання систематично займатися фізкультурою, спортом, дбайливо ставитися до свого тіла; удосконалення позитивних моральних якостей, виховання толерантного ставлення до ровесників під час спільної ігрової діяльності; обмін досвідом між спортивними командами, тренерами, колегами.
Кожного дня перебування в таборі діти навчалися та пізнавали нові види спорту. За 7 днів юні спортсмени взяли участь у змаганнях із волейболу, баскетболу, футболу, настільного тенісу, веслування на байдарках, бігу з подоланням перешкод, велоспорту, гольфу, екстриму, а також мали змогу навчитися стрільбі з лука та пневматичного пістолета, брали уроки верхової їзди та вчилися плавати. Всі заняття проходили на спеціально облаштованих майданчиках з тренерами та інструкторами, які приїхали до табору з різних країн світу. Завершилася програма «Олімпійського літа» спортивним квестом та естафетами «Лісовою стежкою» на подолання різноманітних перешкод.
Усі діти отримали дипломи за участь, а також сувеніри з олімпійською символікою від відділення НОК України в Кіровоградській області. Тож юні мандрівники повернулися додому з новими спортивними знаннями та незабутніми емоціями.