Представники шкіл з олімпійською освітою Кіровоградщини взяли участь у роботі всеукраїнського науково-практичного семінару

4-5 жовтня в м. Харків відбувся науково-практичний семінар «Культурна спадщина олімпійського руху в системі гуманітарної освіти школярів України».
Захід організовано та проведено Олімпійською академією України спільно з Комісією НОК України «Олімпійська освіта і культура», відповідно до договору про співробітництво між Національним Олімпійським Комітетом України та Міністерством освіти і науки України. У семінарі взяли участь методисти фізичної культури ОІППО, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів Всеукраїнської мережі шкіл олімпійської освіти, представники обласних осередків НОК України.
Від Кіровоградщини в роботі науково-практичного семінару взяли участь: вчителі фізичної культури Олексій Степанчук (НВО № 32), Людмила Осіпова (ЗОШ № 22), Валерій Пузир (НВО № 20), які представляли місто Кропивницький, вчитель фізичної культури Помічнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 3 Аріель Фідальго Поррата, головний спеціаліст відділення НОК України в Кіровоградській області Микола Аношкін.
У рамках роботи семінару в Харківському вищому державному училищі фізичної культури № 1 відбулося пленарне засідання, на якому з доповіддю «Олімпійська освіта в системі національної освіти» виступила директор Олімпійської академії України Валентина Єрмолова.


У Харківському вищому обласному училищі фізичної культури увазі присутніх було представлено «Олімпійський урок» за участі олімпійських чемпіонів Володимира Бєляєва та Людмили Джигалової. Директор училища Анатолій Попов ознайомив учасників семінару з Олімпійським музеєм та навчально-спортивною базою закладу.
На базі табору «Чайка» відбувся круглий стіл, учасники якого обмінялися педагогічними здобутками та розповіли про свої напрацювання з олімпійської освіти. Організатори семінару відзначили покращення роботи Кіровоградського відділення НОК та обласного відділення Олімпійської академії України щодо впровадження олімпійської освіти.
Також учасники семінару відвідали Харківську державну академію фізичної культури, де дізналися про підготовку студентів до реалізації олімпійської освіти в закладах освіти України.

Організатори та гості заходу високо оцінили діяльність Олімпійської академії України та НОК України з питань олімпійської освіти, висловили щиру вдячність президенту НОК України Сергію Бубці та президенту ОАУ Марії Булатовій за плідну роботу з реалізації олімпійської освіти.