У Кропивницькому відбулася урочиста церемонія «Свято Олімпійського прапора»

19 січня в м. Кропивницькому на відкритій льодовій ковзанці міського Дендропарку проведено урочистий спортивно-видовищний захід в рамках Всеукраїнської церемонії «Свято Олімпійського прапора» з нагоди відкриття IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор 2024 року.
В урочистій церемонії підняття Олімпійського прапора взяли участь: начальник управління молоді та спорту обласної військової адміністрації Андрій Щетина, голова відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко, директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Дмитро Янчук, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай, срібний призер з велоспорту на треку ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, член НОК України, Олександр Симоненко, чемпіонка Європи та світу з Таєквондо ІТФ, стипендіат НОК України Владислава Періханян, тренери спортсменів-олімпійців Світлана Куценко, Микола Побережець, Сергій Нечмоня, тренери та спортсмени дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста й області, вихованці дитячо-юнацьких клубів спортивного спрямування, шклярі та студенти, а також представники спортивної спільноти Соколівської, Первозванівської та Великосеверинівської громад. Попри примхи погоди – холодну зимову зливу підтримати українських олімпійців зібралися близько 100 шанувальників спорту.
Учасники заходу подякували захисникам України за можливість жити, працювати, займатися спортом та вшанували пам’ять полеглих українських воїнів хвилиною мовчання. На знак підтримки юних українських олімпійців, які відстоюють спортивну честь України в Канвондо, було піднято Олімпійський прапор. Символічне коло пошани льодовою ареною з Олімпійським стягом здійснили кращі спортсмени Кропивницького інженерного фахового коледжу.


Програму свята продовжили фізкультурно-спортивні оздоровчі конкурси й активності на льоду та безкоштовне катання на ковзанах для всіх бажаючих. На згадку про цей день юні спортсмени отримали сувеніри від обласного відділення НОК України та обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». До організації та проведення заходу також долучилися обласне і міське управління молоді та спорту, Корпорація ХХІ століття, дирекція Дендропарку.