В рамках інтерактивного фестивалю організовано відеоконференцію між містами Олександрія (Україна) та Шварценбек (Німеччина)

За ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області в співпраці з волонтерською групою Євангельсько-лютеранської Парафії м. Шварценбек (Німеччина), яка прихистила біженців з України під час війни, та Гімназією «Сузір’я-19» – школа Олімпійської освіти м. Олександрії Кіровоградської області проведено спортивно-освітній інтерактивний фестиваль, присвячений ХХХІІІ Олімпійським іграм 2024 року в м. Парижі.
Захід проведено з метою поширення цінностей олімпізму, виховання почуття патріотизму, популяризації та розвитку олімпійського руху, стимулювання спортивної, творчої та соціальної активності серед дітей різного віку.
На першому етапі декілька учасників спортивного фестивалю мали можливість відвідати місто Париж, ознайомитись з культурними традиціями Франції. Під час другого етапу організовано відеоконференцію між містами Олександрія (Україна) та Шварценбек (Німеччина), учасники якої обговорили олімпійські цінності: досконалість, повагу та дружбу, кодекс честі спортсмена. Заступник директора з навчально-виховної роботи Гімназії «Сузір’я-19» Маргарита Онищенко привітала по відеозв’язку спортивні родини та передала символічний український смолоскип, щоб в Німеччині учасники змагань запалили свій олімпійський вогонь. На третьому етапі діти разом з батьками взяли участь у спортивних адаптованих іграх, інтелектуальних конкурсах, спортивних естафетах.
Переможці отримали пам’ятні призи та сувеніри від відділення НОК України в Кіровоградській області.
Захід провели волонтери: Марія Чумак, Ірина Хітріч, перекладач з німецької Олена Кондцера.