У Кропивницькому Міжнародний Олімпійський день відзначили масовим пробігом

23 червня у Кропивницькому масовим оздоровчим пробігом відзначили Міжнародний Олімпійський день.
Розпочався загальноміський спортивний захід на Фортечних валах. Перед стартом пробігу його учасники поклали квіти до Алеї Слави Героям Кіровоградщини, які загинули за свободу та незалежність України, вшанувавши їх пам’ять хвилиною мовчання.


Потім більше 300 мешканців обласного центру, зокрема: перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Семенюк, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, представники фізкультурно-спортивних товариств і спортивних клубів, а також звичайні кропивничани – прихильники здорового способу життя.
Колона бігунів фінішувала на площі перед міською радою.
Вітаючи учасників забігу, заступник міського голови Олександр Мосін назвав цікаві факти, пов’язані з історією олімпійського руху. Голова відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко передав учасникам Олімпійського дня вітання від президента Національного олімпійського комітету України Вадима Гутцайта, зазначив, що двоє представників Кіровоградщини представляють Україну на ІІІ Європейських іграх, що нині тривають у Польщі, подякував учасникам забігу та всім захисникам, які сьогодні боронять Україну від ворога.
Представники влади міста й області вручили провідним тренерам і атлетам сертифікати на придбання спортивного обладнання та інвентарю, а також на отримання грошової винагороди. Також двоє спортсменів отримали посвідчення Майстра спорту України: Микола Пятишев – з важкої атлетики та Дар’я Руденко – з гімнастики спортивної.
Керівник обласного відділення НОК із головою комісії «Осередки НОК України» відзначили двох учасників забігу – наймолодшого Євгена Сіроштана та найдосвідченішу за віком – Оксану Язловецьку. Також спеціальні призи від обласного відділення НОК отримали три родини, які доєдналися до забігу: це сім’ї Гончарук, Пархоменко і Медведенко.
Продовжилося спортивне свято показовими виступами з таеквондо, боксу, волейболу, кіокушинкай карате, художньої гімнастики.
Кожен, хто долучився до забігу та й загалом усього спортивного дійства отримав свідоцтво учасника Всеукраїнського олімпійського дня.
Завершився «Олімпійський день» спільним фото на згадку.