Відділення НОК підписало Меморандум про співпрацю з основними керівними установами галузі фізичної культури та спорту Кіровоградської області

На виконання доручення Президента НОК України Вадима Гутцайта щодо покращення співпраці регіональних осередків НОК із керівниками місцевих органів влади задля популяризації та розвитку спорту в Україні, наданих на семінарі з суб’єктами олімпійського руху в м. Івано-Франківськ, відбулася робоча зустріч начальника управлінням молоді та спорту обласної військової адміністрації Андрія Щетини, голови відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області Вадима Бебка, директора обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Дмитра Янчука, начальника обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Олександра Шевченка, начальника управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслава Гурського.
За результатами зустрічі підписано Меморандум про співпрацю вищезазначених організацій та установ галузі фізичної культури і спорту Кіровоградської області. В Меморандумі відзначено важливість розвитку співробітництва в галузі фізичної культури і спорту Кіровоградщини, пропаганди ідей та принципів олімпізму серед населення, розвитку та популяризації олімпійського руху і масового спорту на території області.
Також узгоджено плани щодо реалізації спільних спортивних проєктів, зокрема заходів НОК України, проведення заходів, спрямованих на популяризацію олімпійських та неолімпійських видів спорту, формування спортивного волонтерського руху, пропаганду здорового способу життя серед населення області тощо.
Керівник спортивної галузі області передав обласному осередку НОК олімпійський прапор з побажаннями тісної плідної співпраці. Вирішено урочисто підняти цей олімпійський прапор на одній зі спортивних арен обласного центру, з нагоди відкриття III Європейських ігор 2023 року.