У Кропивницькому урочисто підняли олімпійський прапор

24 липня в м. Банська Бистриця (Словаччина) стартував XVI літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль.
На престижному спортивному форумі, який тривате до 30 липня, в складі збірної команди України виступатимуть 46 спортсменів, які змагатимуться в шести з десяти видів спорту, представленних на олімпійському фестивалі. Юні олімпійці боротимуться за нагороди в бадмінтоні, велоспорті, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, спортивній гімнастиці.
Напередодні цієї знакової спортивної події в місті Кропивницькому на стадіоні факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулося «Свято олімпійського прапора». В церемонії урочистого підняття олімпійського прапора взяли участь: виконуючий обов’язки начальника управління молоді та спорту обласної військової адміністрації Андрій Щетина, начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслав Гурський, ректор ЦДПУ імені Володимира Винниченка Євген Соболь, перший заступник голови відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Симоненко, радник президента Національного олімпійського комітету України Володимир Ковальов, декан факультету фізичного виховання Анатолій Турчак, начальник відділу фізичної культури та спорту управління молоді та спорту міської ради Славік Іванов, тренери спортсменів-олімпійців: Світлана Куценко (спортивна гімнастика), Микола Побережець (скелелазіння), Сергій Нечмоня (дзюдо), директори та тренери-викладачі спортивних шкіл міста.
Почесне право підняти Олімпійський прапор було надано Заслуженому майстру спорту України з велоспорту на треку, срібному призеру ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, члену НОК України, почесному громадянину міста Кропивницького Олександру Симоненку.
Присутні на спортивному святі висловили слова підтримки українським атлетам, побажали їм вдалих виступів на юнацькому олімпійському фестивалі, а також подякували захисникам України за можливість займатися улюбленою справою – готувати спортсменів до виступів на європейських і світових спортивних аренах. Адже своїми перемогами українські атлети також відстоюють право України бути вільною, незалежною державою у рівноправній демократичній світовій спільноті.


А вихованка факультету фізичного виховання та ОКДЮСШ «Ніка» Дар’я Кучеренко підготувала для гостей свята спортивний подарунок – яскраву спортивну композицію. Відразу по закінченні виступу Андрій Щетина вручив Дар’ї Кучеренко, яка є ученицею тренерів Ольги Шевченко й Анастасії Мельник, посвідчення Майстра спорту України з художньої гімнастики.