Олександрійські школярі долучилися до ініціативи #FootballPeopleWeek

З ініціативи Кіровоградського відділення НОК України, у місті Олександрія у закладі «НВК ЗНЗ І-ІІІ ступенів №19-ДНЗ «Лісова казка» був організований та проведений спортивний захід в рамках тижнів активних дій #FootballPeopleWeek2020(Футбольний народ)
Протягом тижня школярі дізнались не тільки історію та сучасність ФК «Олександрія», а і про олімпійські цінності, розвиток олімпійського руху, про здоровий спосіб життя. Поміркували над правилами гри у футбол, та як змінюється м’яч для гри у футбол. Подискутували під час практикумів «Спільна робота над рівними можливостями», «Галерея рівних можливостей» та значення футболу у олімпійському русі.
Під час тренінгу на тему «Дискримінація у футболі» обговорювали Олімпійські цінності – досконалість, повагу та дружбу, кодекс честі спортсмена. Створили групи підтримки з-поміж уболівальників «Авангард», розібрались з напрямками черлідингу.
Футбол це не тільки спортивна гра у світі, це творчість, підтримка, креативність, повага до суперника. На спортивному майданчику закладу, який працює за концепцією школи Олімпійської освіти, грали команди дівчат без вікових обмежень. Школярки отримали фантастичні позитивні емоції. Вони дивували самовіддачею під час гри, згуртованістю, злагодженістю. Команди дівчат уперше взяли участь у міжнародному футбольному турнірі, мета якого – підтримка доступної й рівної участі дівчаток у футбольних середовищах по всій Україні та збільшення їх представлення в змішаних командах. А хлопці під час турніру продемонстрували яскраву гру, показали справжній атакувальний технічний футбол.


Переможці футбольного турніру отримала пам’ятні призи від НОК України.