За ініціативи відділення НОК проведено новий спортивно-патріотичний захід «Щаслива підкова»

21 серпня з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України і Дня Незалежності України на території Кропивницького кінно-спортивного комплексу «Княжий двір» за ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області за сприяння управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького, управління молоді та спорту обласної державної адміністрації та федерації кінного спорту в Кіровоградській області проведено спортивно-патріотичний захід «Щаслива підкова» серед команд установ і організацій міста.
У змаганнях взяли участь 7 колективів, за які виступали: тренери-викладачі чотирьох комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл міської ради, працівники дитячо-юнацьких клубів міста, спортивні журналісти місцевих засобів масової інформації. В урочистому відкритті заходу взяли участь: голова відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Ірина Глобенко, відповідальний секретар обласного осередку НОК Вадим Бебко, директор міського іподрому Вікторія Вічірко. Учасники спортивного свята дружно заспівали Гімн України, а призер чемпіонатів України з кінного спорту Артем Рафальський урочисто підняв над спортивним комплексом жовто-синій стяг.


Перед початком змагань вихованці обласної федерації кінного спорту під час показових виступів продемонстрували гармонійну взаємодію коня та вершника виконуючи елементи виїздки та долаючи на коні перешкоди висотою 0,7 і 1,1 метра.
Зарядившись енергією учасники змагань спробувати свої сили в цікавих спортивних конкурсах, велоестафеті, пересуванні на ходулях і стовбунах, манежній їзді та відповіли на запитання вікторини з історії виникнення державних символів та кінного спорту.
У напруженій боротьбі в загальнокомандному заліку перемогу завоювали представники дитячо-юнацького клубу «Моноліт». Срібні нагороди вибороли учасники з команди дитячо-юнацького клубу «Старт». Бронзовим призером стала команда КДЮСШ № 1 міської ради. Переможці й призери змагань нагороджені дипломами, медалями, кубками та призами від обласного відділення Національного олімпійського комітету України.