Олімпійський тиждень в Олександрійському НВК ЗНЗ № 19 виявився цікавим та насиченим

З 3 по 9 вересня в навчально-виховному комплексі «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №19 – дошкільний навчальний заклад «Лісова казка» міста Олександрія за ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області та дирекції навчального закладу проводився традиційний захід Національного олімпійського комітету України «Олімпійський тиждень – 2018».
Цього року Олімпійський тиждень проходив під гаслом «Досконалість. Повага. Дружба. Патріотизм. Чесна гра». Заходи були спрямовані на популяризацію олімпійських видів спорту, формування у школярів ціннісних орієнтирів, що базуються на гуманістичних ідеалах олімпізму, культури здорового способу життя, позитивних моральних і духовних якостей. Протягом семи днів діти продемонстрували свої спортивні здібності та творчі таланти в різноманітних випробуваннях: брали участь у конкурсі малюнків «Я дизайнер спортивного одягу», стали учасниками олімпійського квесту «Моя спортивна Кіровоградщина», відповідали на запитання вікторини «Історія олімпійського руху». Також школярі весело виконали патріотичний флешмоб «Файна руханка», охоче брали участь у інтерактивних іграх, конкурсі «Спортивна композиція», переглянули відеофільми циклу «Олімпійські цінності».


Разом із учнями школи участь у конкурсах брали відомі спортсмени та тренери: Майстер спорту України з військово-спортивного багатоборства Кандидат в майстри спорту України з універсального та рукопашного бою, Заслужений тренер України Андрій Ярошевський; чемпіон України, Європи та Світу з військово-спортивного багатоборства Артем Скрипнік; вихованці військово-патріотичного клубу «ЗАХИСТ», переможці всеукраїнських змагань з кікбоксінгу Андрій Губанов і Едуард Кравець; тренер-викладач із гандболу Олександрійської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Галина Меленчук.

За активну участь у заходах «Олімпійський тиждень» і «Олімпійський урок» школярі отримали подарунки від обласного відділення НОК України.