На Кіровоградщині реалізовано напрямок ECOlympic всеукраїнського проєкту #OlympicLab

11 серпня відділення НОК України в Кіровоградській області спільно з управлінням молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького й адміністрацією міської КДЮСШ № 3 провели навчально-практичне заняття з питань екологічної безпеки та збереження навколишнього природного середовища.
Захід відбувся в рамках всеукраїнського освітнього проєкту Національного олімпійського комітету України та Coca-Cola Foundation #OlympicLab за напрямком «ECOlympic». Це новий напрямок в структурі проєкту започаткований цього року відповідно до програми Міжнародного Олімпійського комітету «Юні лідери змін МОК».
У новому для Кіровоградщини проєкті взяли участь: начальник відділу фізичної культури та спорту управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького Славік Іванов, відповідальний секретар обласного відділення НОК України Вадим Бебко, директори та тренери-викладачі чотирьох комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл обласного центру, вихованці відділення волейболу КДЮСШ № 3.
Перед учасниками заходу з цікавою інформативною розповіддю виступив багаторічний методист навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення Віталій Лозовський, який розповів юнакам і дівчатам про основні екологічні проблеми та загрози, які ставить перед людьми сьогодення. Зважаючи на спекотну, посушливу погоду, яка цього літа переважає в Україні, Віталій Валентинович окремо зупинився на питаннях безпечної поведінки та турботливого ставлення до навколишнього середовища під час відпочинку на природі, розповів про причини виникнення та небезпеку лісових пожеж.
Заступник директора спортивної школи відповідальний за пожежну безпеку в закладі Вадим Сухомлин проінформував учасників заходу про існуючі засоби пожежогасіння, їх різновиди та функціональне призначення, а також провів практичний майстер-клас із використання різних типів вогнегасників. Отримавши необхідні знання кожен бажаючий міг сам спробувати загасити імпровізоване багаття з допомогою вогнегасника.
Наприкінці заняття всі учасники проєкту #OlympicLab отримали сертифікати та сувеніри із символікою заходу від Національного олімпійського комітету України.