Кіровоградщина зустрічала онлайн естафету Олімпійського дня 2020

18 червня Кіровоградщина зустрічала онлайн-естафету Олімпійського дня 2020.
Проведення естафети ініціював Національний олімпійський комітет України в рамках святкування Дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету. За допомогою сучасних засобів зв’язку, олімпійські осередки з одного куточка країни до іншого передають естафету вшанування відродження Олімпійського руху, розповідаючи про спортивні здобутки й збираючи воєдино з окремих букв символічний надпис «OLYMPIC DAY IN UKRAINE 2020-06-23» та утверджуючи головні ідеї олімпізму.
Захід відбувався в приміщенні обласної СДЮСШОР «Надія», яка за здобутками своїх вихованців є однією з кращих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву в Україні.
Естафету зустрічали спортсмени-олімпійці Кіровоградщини, уславлені тренери та представники місцевих органів управління галузі фізичної культури і спорту: срібний призер ХХVІІ Олімпійських ігор в Сіднеї з велоспорту на треку, перший заступник відділення НОК України в Кіровоградській області, член НОК України Олександр Симоненко, учасник XXXI Літніх Олімпійських ігор в м. Ріо-де-Жанейро, легкоатлет Дмитро Яковенко, бронзовий призер ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор в місті Буэнос-Айрес зі стрибків у висоту Олег Дорощук, учасник ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор в місті Буэнос-Айрес, чемпіон Європи та світу зі скелелазіння Ярослав Ткач, тренери спортсменів-олімпійців Геннадій Здитовецький і Микола Побережець, Майстер спорту з велоспорту, стипендіат НОК України Олексій Науменко, Заслужений тренер України зі спортивної гімнастики Світлана Куценко, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай, заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Уляна Соколенко, начальник управління молоді та спорту Міської ради м. Кропивницького Сергій Колодяжний, а вів у прямому ефірі святковий захід Заслужений журналіст України, олімпійський оглядач Юрій Ілючек.
Естафетну цифру «0», розфарбовану в кольори олімпійських кілець, приймав голова обласного відділення НОК Олександр Кузьмін, який привітав учасників олімпійського руху з усіх куточків нашої держави та побажав представникам України на олімпійських іграх у Токіо досягнути найвищих спортивних вершин.


Учасники естафети мали можливість переглянути унікальний відеоролик, створений за співпраці обласного відділення НОК, обласного відділення Олімпійської академії України та спортивних журналістів, у якому вперше зібрані та узагальнені унікальні архівні дані, фото та відеоматеріали про історію виступів атлетів Кіровоградщини з 1912 року до сьогоднішнього дня. Ознайомившись із олімпійською спадщиною нашого краю, учасники та гості заходу переглянути відеопрезентацію, як юні шанувальники здорового способу життя Кіровоградської області долучаються до Олімпійського дня 2020 в умовах запроваджених карантинних заходів.
Потому юні вихованки відділення спортивної гімнастики СДЮСШОР «Надія» передали олімпійську естафету до Дніпропетровської області та побажали учасникам Олімпійського дня в усіх регіонах України наснаги, креативності, нових творчих ідей і міцного спортивного здоров’я.