Від правил у спорті до правил у житті

У кропивницькому навчально-виховному об’єднанні № 6 спільно з відділенням НОК України в Кіровоградській області реалізовано новий навчально-спортивний проєкт «Від правил у спорті до правил у житті».
В рамках проєкту протягом тижня учні 5-6 класів НВО № 6 обласного центру та ЗОШ № 4 м. Новоукраїнки знайомились із різними видами спорту та їх правилами. Потім на прикладі спортивних правил розробили пропозиції до нових шкільних правил. У холі навчального закладу було розміщено стенд (фліпчарт) на якому школярі, батьки та педагоги також мали змогу записати свої пропозиції до правил шкільного життя.


28 лютого в актовій залі представники восьми команд-учасниць по черзі презентували обраний вид спорту, розповідаючи про історію його виникнення та еволюцію правил. Проводячи аналогію між спортивними змаганнями та навчальним процесом, діти сформували по шість нових правил для школярів. Присутні в залі учні висловлювали свою підтримку чи заперечення запропонованим правилам шляхом підняття картки зеленого або червоного кольору. За зверненням модератора діти обґрунтовували свою позицію.
В рамках заходу відбулася зустріч школярів з представниками обласного відділення НОК і відомими спортсменами регіону. В гості до дітей завітали: Майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон України і Європи з бігу на 100 метрів Віталій Пархоменко та Майстер спорту України з пляжного волейболу, чемпіон України серед юнаків до 22 років, учасник чемпіонату Європи серед молоді Антон Матвєєв. Учасників проекту привітав відповідальний секретар обласного осередку НОК Вадим Бебко, а Віталій і Антон розповіли дітям про вид спорту, в якому вони досягли вагомих результатів, продемонстрували свої нагороди, поділилися найбільш пам’ятними моментами спортивної кар’єри, надали практичні рекомендації щодо дотримання правил здорового способу життя, заняття фізичною культурою та спортом. Завершилася зустріч дружньою фото сесією.
Напрацьовані пропозиції передані до учнівського парламенту для рецензування та затвердження дієвих правил для школярів. А найактивніші учасники нового проєкту відзначені дипломами відділення НОК України в Кіровоградській області та отримали подарунки від Національного олімпійського комітету України.

На завершення проєкту проведено товариські зустрічі з мініфутболу та волейболу між школярами Кропивницького і Новоукраїнки.