Кіровоградщина долучилася до Всеукраїнської церемонії НОК України «Свято Олімпійського прапора»

Кіровоградщина долучилася до Всеукраїнської церемонії НОК України «Свято Олімпійського прапора», яка цими днями відбувається в різних куточках нашої держави з нагоди початку ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор 2020.
Захід організовано за співпраці відділення НОК України в Кіровоградській області, управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького, федерації дзюдо та самбо Кіровоградської області.
Спортивне свято відбулося 11 січня в КДЮСШ № 3 обласного центру. Участь в урочистостях взяли вихованці відділень дзюдо дитячо-юнацьких спортивних шкіл області, тренери-викладачі, адміністрація спортивної школи № 3, представники спортивної громадськості регіону.
Зі словами привітань з нагоди старту однієї зі знакових спортивних подій 2020 року до присутніх звернулися: заступник голови відділення НОК України в Кіровоградській області, директор обласної комплексної ДЮСШ «Ніка» Сергій Нечмоня та відповідальний секретар обласного осередку НОК Вадим Бебко. Почесні гості розповіли присутнім основну інформацію про ігри в Лозанні та вручили від НОК України нагрудні знаки «Член збірної команди України» представникам Кіровоградської області в національній збірній з дзюдо – Вадиму Велкову, Віктору Вербовському, Микиті Твердоступу.


На знак підтримки юних українських атлетів було урочисто внесено прапор Національного олімпійського комітету України до спортивної зали, а представники обласного відділення НОК облаштували виставку літератури про головні олімпійські форуми 2020 року.

Продовжилося спортивне свято змаганнями кращих юних дзюдоїстів Кіровоградщини, за підсумками яких визначено атлетів, які будуть представляти область на чемпіонаті України в кінці січня.
В перерві між поєдинками юні спортсмени та їх тренери з цікавістю переглядали представлені на заході нові ілюстровані видання НОК України, із яких дізналися багато цікавої та корисної інформації про юнацькі й дорослі олімпійські ігри цього року.
По завершенні змагань літературу вручили представникам команд для поповнення олімпійських куточків у містах і районах області.