Спортсмени та тренери Кіровоградщини долучилися до Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора»

Спортсмени та тренери Кіровоградщини долучилися до Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора» з нагоди відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор в Пекіні.
Спортивне свято відбулося в обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву «Надія», в якій підготовлено найбільше в області спортсменів – учасників Олімпійських ігор. Захід організовано НОК України в Кіровоградській області спільно з управлінням молоді та спорту облдержадміністрації й управлінням молоді та спорту Кропивницької міської ради.
В урочистостях взяли участь: очільники спортивної галузі області та міста Ірина Глобенко і Вячеслав Гурський, член НОК України, перший заступник голови відділення НОК України в Кіровоградській області, срібний призер ХХVІІ літніх Олімпійських ігор в Сіднеї Олександр Симоненко, часники Олімпійських ігор різних років Тетяна Ярош, Дмитро Яковенко, Олег Дорощук, тренери спортсменів-олімпійців: Світлана Куценко, Геннадій Здітовецький, Світлана Скрипчук, Олена Мащенко, Сергій Нечмоня, директори спортивних шкіл обласного центру, а також більше 100 спортсменів і тренерів ОСДЮСШОР «Надія».


«Сьогодні ми віримо у волю та наполегливість наших олімпійців, підіймаємо Державний прапор та прапор Національного олімпійського комітету, висловлюючи свою підтримку спортсменам, які будуть змагатися за Україну в далекому Пекіні», – зазначила Ірина Глобенко. А Заслужений тренер України зі спортивної гімнастики Світлана Куценко поділилася спогадами про виступи перших олімпійців Кіровоградщини часів незалежної України, своїх учениць Ольгу Тесленко та Світлану Зелепукіну, які змагалися на олімпійських іграх 1996 року в Атланті.
З метою виховання майбутніх олімпійців представники обласного відділення НОК України вручили директору ОСДЮСШОР «Надія» Станіславу Рою спортивний інвентар у рамках акції Національного олімпійського комітету України «Моя олімпійська мрія».