Чемпіон України та Європи з легкої атлетики зустрівся зі школярами в рамках проєкту #OlympicLab

За ініціативи відділення НОК України в Кіровоградській області в ліцеї «Муніципальний колегіум» міста Кропивницького реалізовано Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід серед дітей та молоді #OlympicLab за напрямком «Основи розвитку бізнесу та кар’єри».
В рамках заходу ліцеїсти зустрілися з Майстром спорту України з легкої атлетики, чемпіоном України та Європи в бігові на 100 м. Віталієм Пархоменком. Відомий атлет розповів дітям про свою спортивну кар’єру, як захоплення спортом переросло у справу та сенс його життя. Гарна фізична форма допомогла під час роботи в національній поліції. Віталій захищав честь України на чемпіонаті Європи серед правоохоронців, де завоював золоту та срібну медалі. Але тяга до спорту взяли верх – Віталій Пархоменко повернувся в рідну дитячо-юнацьку спортивну школу. Працював тренером-викладачем, інструктором-методистом, передаючи здобутий досвід своїм колегам-тренерам. Не зважаючи на досить молодий вік Віталій Олександрович вже більше двох років очолює КДЮСШ № 2 обласного центру, поєднуючи керівну роботу з тренерською діяльністю. Тож розповідь почесного гостя була цікавою та змістовною, викликала інтерес у школярів, про що свідчили численні запитання.


На продовження заходу хлопчики та дівчатка взяли участь у легкоатлетичних конкурсах і відповіли на запитання спортивного кросворда.
Найактивніші учасники заходу отримали призи від обласного відділення НОК України.