Чемпіонат області зі скелелазіння присвятили Олімпійським іграм 2016 року

DSCN500229 травня на території Денропарку м. Кіровограда завдяки співпраці управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, обласного альпіністського центру Федерації альпінізму і скелелазіння України та відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області проведено чемпіонат області зі скелелазіння, присвячений Іграм XXXI Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро.
Учасників змагань привітали: відповідальний секретар обласного відділення НОК України Вадим Бебко, генеральний директор корпорації «ХХІ століття» Віталій Голубних, голова обласної федерації альпінізму і скелелазіння Микола Побережець. У вітальному слові Вадим Бебко зазначив що нинішній рік є знаковим для всіх шанувальників скелелазіння. Адже Міжнародна федерація спортивного скелелазіння вже тривалий час добивається визнання скелелазіння олімпійським видом спорту. В 2010 році Міжнародний олімпійський комітет офіційно визнав спортивне скелелазіння видом спорту, що претендує на включення до програми ХХХІІ Літніх Олімпійських ігор 2020 року в м. Токіо (Японія). На літніх юнацьких Олімпійських іграх 2014 року в китайському місті Нанкін скелелазіння було представлене як показовий вид спорту. З надією очікуємо, що в серпні 2016 року на сесії МОК буде прийняте остаточне рішення щодо прийняття скелелазіння до дружної родини олімпійських видів спорту.

У змаганнях на швидкість брали участь 60 спортсменів – вихованців комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради», комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді», альпіністського і туристичного центрів м. Кіровограда. За підсумками змагань чемпіонами області серед юнаків і дівчат стали: Владислав Щербаков, Дар’я Устінова, Єгор Ніколаєв, Ольга Антошко, Єгор Власов, Олена Сосонська, Олександр Довгань, Вікторія Мартинюк. Серед чоловіків переміг Максим Борок, а серед жінок перше місце завоювала Діана Токар.

Переможці й призери змагань нагороджені дипломами управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, медалями відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області та отримали подарунки від корпорації «ХХІ століття».