Під патронатом НОК України відбувся відкритий всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби, пам’яті Миколи Романенка

img_20160917_10475119-20 вересня в спортивній залі Кіровоградського національного технічного університету проходив відкритий всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед юнаків та молоді, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Романенка Миколи Івановича.
Турнір організовано та проведено під патронатом Національного олімпійського комітету України, за сприяння відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, федерації греко-римської боротьби Кіровоградської області, обласного відділення НОК України, меценатів.
Микола Романенко є родоначальником греко-римської боротьби в Кропивницькому. За час роботи тренером-викладачем він підготував більше 40 майстрів спорту, серед яких переможці та призери чемпіонатів України, всеукраїнських та міжнародних змагань, переможець чемпіонату Європи серед молоді Олег Коршунов. Сьогодні на Кіровоградщині його вихованці – тренери-викладачі з греко-римської боротьби – продовжують розпочату ним справу, готуючи спртсменів високого рівня.
Під час урочистого відкриття турніру його учасників привітали: Віце-президент обласної федерації греко-римської боротьби Микола Горбань та завідувач кафедри фізичного виховання КНТУ, член НОК України Володимир Ковальов.
У змаганнях взяли участь 178 спортсменів із 20 регіонів України та атлети з Молдови. Серед них – юні майстри спорту своїх країн, учасники міжнародних змагань, чемпіонатів Європи та світу.

Серед юніорів, продемонструвавши відмінну техніку і якісну боротьбу, впевнено та достроково перемогли своїх суперників і посіли перші місця кропивничани Андрій Кулик і Олег Скринник та харків’яни Микола Коновал і Владислав Бокатов. У змаганні кадетів переможцями змагань стали: Назар Левченко й Артем Рябов (Кропивницький), Тудор Попа й Олександр Гурал (Молдова), Руслан Конєв (Харків), Олександр Плішко (Полтава).
Переможці та призери змагань нагороджені медалями і дипломами від обласної федерації греко-римської боротьби, а також отримали подарунки від Національного олімпійського комітету України.