«Олімпійський день 2021» у Кропивницькому – масовий забіг, презентація нової руханки від НОК України та спортивні змагання

23 червня в рамках Всеукраїнського Олімпійського дня в місті Кропивницькому проведено масштабний спортивно-видовищний захід «Олімпійський день 2021».
Розпочався олімпійський день з масового легкоатлетичний пробіг від Фортечних Валів до парку Перемоги в якому взяли участь більше 500 шанувальників здорового способу життя.


Після пробіжки рівно об 11.00 в рамках Всеукраїнського флешмобу її учасники під керівництвом відомих спортсменів і активних мешканців обласного центру в складі: тренерів-викладачів Вікторії Фесюк, Світлани Заблодської, Владислави Лягаєвої, Олени Гуцан, вчителя фізичної культури Олега Білобабченка, медичної сестри Алли Скиди та старшого інспектора поліції Тетяни Буть виконали нову «Олімпійську руханку» від НОК України, яка проводилася під гаслом «Заряджайся спортом».
В урочистій частині заходу взяли участь міський голова Андрій Райкович, заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Шеремет, заступник міського голови Сергій Колодяжний, срібний призер ХХVІІ Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї з велоспорту на треку, почесний громадянин міста Олександр Симоненко, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, бронзовий призер ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року в місті Буэнос-Айрес зі стрибків у висоту Олег Дорощук, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Ірина Глобенко, начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслав Гурський, тренери та вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл і дитячо-юнацьких клубів міста, шанувальники здорового способу життя. Почесні гості відзначили кращих функціонерів спортивної галузі, нагородили переможців конкурсу «Молода людина року – 2021», а також вручили спортивний інвентар для міських комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
Голова відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін зачитав присутнім вітання президента НОК України Сергія Бубки з Міжнародним Олімпійським днем. Потім Олександр Васильович разом з олімпійцями Кіровоградщини і стипендіатом відділення Олексієм Науменком згідно з гарною традицією відзначили спеціальними призами наймолодшого та найстаршого учасників забігу, а також спортивні сім’ї, які взяли участь в олімпійському дні.
По завершенні урочистостей до уваги гостей спортивного свята були представлені змагання з баскетболу, мініфутболу, паркового волейболу, показові виступи з таеквон-до, тайського боксу, кікбоксингу, виступи стронгменів, а прихильники активного відпочинку мали нагоду взяти участь у спортивних конкурсах на спритність і влучність. Переможці, призери та найактивніші учасники змагань були нагороджені дипломами, а також отримали сувеніри з олімпійською символікою від організаторів.