«Свято олімпійського прапора» для майбутніх чемпіонів

2021-й – є роком проведення Ігор ХХХІІ Олімпіади в м. Токіо. З метою підготовки до наймасштабнішої спортивної події чотириріччя відділенням НОК України в Кіровоградській області в рамках Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора» заплановано реалізувати впродовж року низку спортивно-пізнавальних та урочистих заходів, спрямованих на поширення ідеалів олімпізму серед дітей і молоді.
Так, 19 лютого представники обласного олімпійського осередку завітали до найменших шанувальників спорту, вихованців кропивницького дошкільного навчального закладу № 21 «Струмочок». Розпочалося спортивне свято з урочистого внесення олімпійського прапора. Почесні гості розповіли дошкільнятам про історію виникнення олімпійських ігор, види спорту в яких змагаються атлети, найвідоміших українських олімпійців.


Потім діти виконали руханку, взяли участь у цікавих спортивних естафетах, а також виявили гарні пізнання зі світу спорту, відповідаючи на запитання олімпійської вікторини.
На згадку про участь у заході майбутні спортивні зірочки крім незабутніх вражень отримали сертифікати учасника та сувеніри від Національного олімпійського комітету України, а для облаштування «Олімпійського куточка» в дитячому садку організатори спортивного свята вручили педагогам навчального закладу літературу на олімпійську тематику.