Школярі міста Знам’янки дізналися цікаві факти з історії розвитку олімпійського руху Кіровоградщини

01 листопада в місті Знам’янка відбулися спортивно-розвиваючі заходи в рамках проекту #OlympicLab, який реалізується НОК України за підтримки Міжнародного Олімпійського Комітету.
Спортивне свято проведене за сприяння управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації.
У напрямі проекту «Історія розвитку олімпійського руху» взяли участь біля 200 учнів НВК «Знам`янська ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 – гімназія» та НВК «Знам’янська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 – ліцей».
В гості до школярів завітали: представники відділення НОК України в Кіровоградській області, обласного відділення Олімпійської академії України, стипендіат НОК України, фахівці міського відділу освіти.
Професор кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай ознайомив школярів з Олімпійськими видами спорту, їхнім походженням, презентував найвідоміших олімпійців з різних видів спорту Кіровоградщини. Дітей особливо зацікавила розповідь про уславлених спортсменів – земляків: першого олімпійця сучасної Кіровоградщини, уродженця м. Знам’янки Івана Ярмиша, який посів шосте місце на Іграх XV Олімпіади 1952 року в Гельсінкі, в спортивній ходьбі на 10 км; уродженця с. Доніно-Кам’янка Знам’янського району Валентина Ніколаєва, який на Іграх XVІ Олімпіади 1956 року в Мельбурні завоював першу олімпійську медаль для Кіровоградщини, ставши олімпійським чемпіоном у змаганнях іх греко-римської боротьби; учасника XXXI Літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро з велоспорту Андрія Хрипту.


Головний спеціаліст обласного осередку НОК Микола Аношкін розповів дітям цікаві факти з історії виникнення і проведення Олімпійських ігор від стародавніх часів до ігор сучасності. Майстер спорту України зі стрільби кульової, стипендіат НОК Марія Бєлявська поділилася своїми секретами успішних виступів у великому спорті та відповіла на численні запитання школярів.
На завершення заходу учні двох шкіл продемонстрували гарну фізичну форму в змаганнях із футболу та волейболу, а також визначили кращих знавців олімпійського спорту, відповідаючи на запитання спортивної вікторини.
На згадку про участь у проекті #OlympicLab діти отримали відповідні сертифікати, найактивніші юні спортсмени були відзначені дипломами та сувенірами від обласного відділення НОК України, а шкільна бібліотека поповнилася сучасною літературою на олімпійську тематику.