Олімпійський урок з призерами Дефлімпійських ігор

У рамках заходів НОК України «Олімпійський тиждень – 2018» на факультет фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка завітали учні навчально-виховного об’єднання № 3 «Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» м. Кропивницького.
Професор кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту, керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай і головний спеціаліст відділення НОК України в Кіровоградській області Микола Аношкін провели для діток із вадами слуху Олімпійський урок на тему «Олімпійський рух: історія та сьогодення нашого регіону».


Також під час уроку своїми знаннями і досвідом виступів у професійному спорті з дітьми поділилися призери ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор 2017 року, Заслужений майстер спорту України з плавання Ірина Терещенко та майстер спорту України міжнародного класу з плавання Дарина Тарасенко. Кропивницькі плавчині минулого року гідно презентували Україну і Кіровоградщину на головних змаганнях чотириріччя для спортсменів з вадами слуху в турецькому місті Самсун – Ірина завоювала 4 срібні та 4 бронзові нагороди, а Дар’я виборола 2 бронзові медалі.

Заняття на тему олімпійських видів спорту продовжили в НВО № 3. Вчитель фізичної культури Богдан Гореленко організував для учнів інтерактивний урок-гру, під час якого діти демонстрували свої знання та навички логічного мислення. На згадку про участь в «Олімпійському уроці» діти отримали сувеніри з олімпійською символікою від обласного відділення НОК України.