Європейський тиждень спорту в Кропивницькому завершили змаганнями «Вчитель + учень = олімпійський дует»

28 вересня в рамках Європейського тижня спорту в м. Кропивницькому під патронатом Відділення HOK України в Кіровоградській області проведено відкритий міський захід «Вчитель + учень = олімпійський дует».
До організації та проведення заходу також долучилися: адміністрація комунального закладу «Ліцей «Нова українська школа», управління молоді та спорту Кропивницької міської ради, Відділення HOK України в Дніпропетровській області.
Ідея реалізації проекту «Вчитель + учень = олімпійський дует» виникла 9 років тому на Дніпропетровщині, а от перший захід у рамках нового проекту спільно проведено саме в Кропивницькому в 2025 році. За цей час кілька разів мінявся формат змагань, ішов пошук цікавих і доступних для спортсменів різного віку, гендерно рівних, олімпійських видів спорту. Цього року організатори включили до програми заходу змагання з бадмінтону, настільного тенісу, пляжного волейболу. У змаганнях крім кропивницьких команд взяли участь два олімпійські дуети вчителів та учениць із Нікопольського району Дніпропетровській області.


Під час урочистого відкриття змагань голова Відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко подякував колегам із Дніпропетровського обласного олімпійського осередку за співпрацю в реалізації цікавого спільного заходу та висловив надію на те, що ювілейний десятий захід відбудеться у вільній та мирній Україні. А юні учасники шкільного хореографічного колективу подарували учасникам спортивного свята запальний український народний танок.
Щодо самих змагань, то вони пройшли у дружній атмосфері. За підсумками спортивних баталій у трьох дисциплінах третє місце посів олімпійський дует Ліцею «Нова українська школа» у складі вчителя Максима Євтягіна та учениці Романи Мазур. Срібні нагороди завоювала команда ліцею «Максимум», за яку виступали вчителька Вікторія Бричка і учень Артур Сергієнко. А переможцями змагань «Вчитель + учень = олімпійський дует» стала команда Придніпровського ліцею Червоногорівської селищної ради Нікопольського району в складі вчителя Олександра Клименка та учениці Ольги Мадай.

Переможці та призери змагань нагороджені дипломами, медалями, Кубками від організаторів, а також отримали подарунки від НОК України.