Олімпійський тиждень у Світловодську

З 26 липня по 11 серпня в Парижі проходили ХХХІІІ Літні Олімпійські ігри – 2024. З цієї нагоди в м. Світловодськ групою місцевих активістів на чолі з керівником Громадського об’єднання любителів бігу Олександром Форостяним, за підтримки Відділення НОК України в Кіровоградській області проведено «Олімпійський тиждень».
В рамках заходу для містян організовано низку цікавих спортивних активностей і змагань. Розпочався Олімпійський тиждень на центральній набережній річки Дніпро, де була облаштована фото зона з олімпійськими символами, де всі бажаючі мали змогу зробити пам’ятні фото.
Перший день Олімпійського тижня був присвячений настільному тенісу. Всі охочі грали або отримали короткий майстер-клас для початківців на території Парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка.
Другий день став днем бадмінтону. Спортивні родини познайомилися з правилами гри та пробували разом приборкувати волан. Третій і четвертий день олімпійського тижня пройшли на відкритій воді. На плесі Дніпра організатори облаштували 25-метрову доріжку, провели показові запливи та змагання.
П’ятий день присвятили королеві спорту – легкій атлетиці. Головними атлетами були молодші школярі та їх батьки. Учасники демонстрували свої перші результати в стрибках у довжину з місця, човниковому бігові, метанні м’яча, бігові на 30 м. У завершальний день олімпійського тижня відбулися змагання з вуличного баскетболу.
Активну участь у заході взяли як шанувальники фізичної культури і спорту різного віку, так і пересічні мешканці Світловодська, а також вихованці літнього дитячого оздоровчого табору відпочинку освітнього простору «Мама» ( керівник – Юлія Соломенко) та фізкультурно-оздоровчого табору « Азимут» ( керівники – Наталія Кімбірська і Михайло Черевик).


Найактивніші учасники та переможці заходів Олімпійського тижня відзначені нагородною атрибутикою та сувенірами з олімпійською символікою від Відділення НОК України в Кіровоградській області, а також отримали солодкі подарунки від місцевих активістів.