Олімпійський день у Кропивницькому зібрав понад 400 містян різного віку

21 червня у кропивницькому Дендропарку відбулося загальноміське спортивне свято «Олімпійський день».
Захід проходив під гаслом «Передай вогонь Перемоги!», яке підкреслює жагу до перемоги як спортсменів, так і всього українського народу над російськими агресорами.
До участі в Олімпійському дні долучилися вихованці та тренери усіх дитячо-юнацьких шкіл і клубів міста, школярі та студенти і просто люди різного віку, які ведуть здоровий спосіб життя та люблять спорт.
Невід’ємною частиною Олімпійського дня є традиційний оздоровчий забіг з визначенням наймолодших і найстарших його учасників. Цьогоріч ними стали: наймолодша Мирослава Калягіна (2022 р.н.), а також четверо хлопчиків та дівчаток 2016 р.н. – Вікторія Шеремет, Владислав Єрмоленко, Віра Колкіна, Владислав Романов. Найстарші – Анатолій Ковальов (1948 р.н.) та Віктор Дегтяр (1954 р.н.). Отримали спеціальні призи і дві спортивні родини – Жовтенків та Поляченків. Загалом до оздоровчого забігу доєдналися близько 400 містян.
Фінішував забіг передачею символічного Олімпійського вогню кандидату на участь у ХХХІІІ Літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі Олегу Дорощуку.


Продовжилося свято урочистою частиною з привітаннями від керівництва області та міста і представників спортивної спільноти. Перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк та секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка вручили два посвідчення – Майстра спорту України зі стрільби кульової Кірі Кальмуковій та посвідчення кандидата в майстри спорту України з тхеквондо Ярославу Волошину.
Учасників забігу привітав також голова Відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко і разом зі своїм колегою керівником обласного відділення Олімпійської академії України Сергієм Воропаєм вручили низку відзнак та призів почесним гостям свята – срібному призеру з велоспорту на треку ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, члену НОК України, Олександру Симоненку, бронзовому призеру зі стрибків у висоту ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року, кандидату на участь в ХХХІІІ Літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі Олегу Дорощуку, учаснику XXXI Літніх Олімпійських ігор 2016 року Дмитру Яковенку, Заслуженим тренерам України, які підготували учасників Олімпійських ігор – Геннадію Здітовецькому та Світлані Куценко.
Від керівників спортивної галузі міста й області Андрія Щетини та Вячеслава Гурського Подяки та подарунки також отримали ветерани спорту та фахівці галузі, які пропагують здоровий спосіб життя, беруть активну участь у спортивно-масовій та фізкультурно-оздоровчій роботі в місті і виховують нову зміну.

Урочисту частину супроводжували показові виступи учасниць модельного агентства «RIMO» та спортсменів Кіровоградської обласної федерації брейкдансу. До слова, вже в липні на Олімпійських іграх в Парижі, відбудеться дебют брейкінгу як олімпійського виду спорту.
Кожен учасник забігу, та й загалом усього спортивного свята «Олімпійський день 2024», отримав відповідне свідоцтво. Продовжилося святкове дійство конкурсами та змаганнями «Спорт для всіх», де кожен міг проявити себе та отримати за свої вміння спеціальні призи. А партнери заходу – ТОВ Фірма «Ласка» і Торгова марка «Бон Буассон» підготували учасникам морозиво та прохолодну мінеральну воду.