Започатковано проведення турніру зі спортивної гімнастики на призи срібного призера Олімпійських ігор Руслана Мезенцева

Руслан Мезенцев є вихованцем ОСДЮСШОР «Надія» де розпочав займатися спортивною гімнастикою під керівництвом тренера Олега Яровінського.
Руслан входить до когорти найтитулованіших атлетів Кіровоградської області – Заслужений майстер спорту України зі спортивної гімнастики, срібний призер XXVII літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, чемпіон Європи серед юнаків, бронзовий призер Всесвітніх юнацьких ігор, чемпіонатів Європи та світу, учасник ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор в Афінах, чемпіон і володар Кубка України. Сьогодні Руслан Мезенцев боронить Україну від російської навали в лавах Збройних Сил України, є командиром протитанкового ракетного комплексу.
Тож за ініціативи управління молоді та спорту Кіровоградської обласної військової адміністрації, обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Надія» та відділення НОК України в Кіровоградській області започатковано змагання на призи уславленого кропивницького гімнаста.
В дебютному турнірі взяли участь 117 гімнастів віком 5-18 років із Кропивницького, Олександрії, Києва, Черкас, Запоріжжя, серед яких – кандидати в майстри та майстри спорту України, чемпіони та призери всеукраїнських турнірів, учасники чемпіонатів Європи різних вікових категорій. Під час урочистого відкриття вони мали можливість почути звернення від Руслана Мезенцева, яке він записав спеціально для учасників змагань. Керівник спортивної галузі області Андрій Щетина передав спортивній школі прапор України з автографом Руслана та побажанням якнайшвидшої перемоги України. А голова обласного відділення НОК Вадим Бебко висловив переконання в необхідності зробити цей турнір традиційним та надію, що вже на наступних змаганнях Руслан Мезенцев зможе в приміщенні рідної спортивної школи особисто привітати кожного учасника та вручити заслужені нагороди.


За підсумками змагань призери нагороджені кубками, медалями, дипломами від організаторів, а переможці також отримали олімпійські футболки.