Спортивно-розважальний захід «Об’єднані спортом» на базі міської КДЮСШ № 2

06 квітня в усьому світі відзначається Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру. Це день святкування всіх видів спорту та їхньої здатності об’єднувати людей. Кіровогрдщина також не залишилась осторонь від цієї події.

На базі міської КДЮСШ № 2 проведено спортивно-розважальний захід «Об’єднані спортом» для юних спортсменів. 50 хлопчиків і дівчаток разом зі своїми тренерами зібрались на спортивному майданчику, щоб власним прикладом заохотити більше людей займатися фізичною культурою та спортом, брати участь у спортивних активностях і покращувати свою фізичну форму та ментальне здоров’я.

До організації заходу долучилися: відділення НОК України в Кіровоградській області, управління молоді та спорту Кропивницької міської ради, міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», адміністрація комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2.

Під час урочистої частини організатори розповіли дітям про історію започаткування та змістовну складову цього свята, навели приклади того, як спорт об’єднує людей з різних культур, походження та вірувань через дружню конкуренцію, сприяє їх фізичному та психічному благополуччю, несе в собі принцип мирного співіснування, єдності та поваги один до одного.

Потім вихованці спортивного закладу виконали Олімпійську руханку,  яку провели кандидати в майстри спорту України з пауерліфтингу, чемпіони України Діана Лаврусь і Богдан Гончаренко.

Гарно розім’явшись, спортсмени відділень футболу, гандболу, легкої атлетики, пауерліфтингу і таеквондо взяли участь у рухливих естафетах та інтелектуальному спортивному квесті.

За виявлені спритність, кмітливість та ерудицію діти отримали від організаторів спортивний інвентар і сувеніри з олімпійською символікою.

На знак єднання зі світовою спортивною спільнотою учасники заходу підняли «Білу картку» – символ єднання та солідарності людей з усього світу, які вірять у силу спорту об’єднувати людей і робити світ ліпшим.