Двоє кандидатів від Кіровоградського відділення НОК стали переможцями Всеукраїнського конкурсу спортивних журналістів «Олімпійська Україна»

Наприкінці 2023 року Комісією НОК України «Преса та комунікації» було підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу спортивних журналістів «Олімпійська Україна».
Відділенням НОК України в Кіровоградській області для участі у конкурсі були надіслані матеріали спортивного ресурсу «Base of Ukrainian sports» та матеріали спортивного журналіста загальноукраїнського суспільнополітичного сайту Glavcom.ua, редактора ресурсу «Base of Ukrainian sports» Іллі Мандебури.
Комісією було розглянуто конкурсні заявки у п’яти номінаціях та визначено 15 переможців, серед яких виявилися обоє конкурсантів від Кіровоградського відділення НОК.
Спортивний ресурс «Base of Ukrainian sports» став переможцем у новій номінації – «Діджитал-проєкт року», а Ілля Мандебура переміг в номінації «Найкращий спортивний журналіст року. Електронне видання».
Ілля Мандебура народився та виріс у місті Олександрія Кіровоградської області. Майбутній спортивний журналіст навчався в НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. № 19 – дошкільний навчальний заклад «Лісова казка». Першою вчителькою фізичною культури, яка привила Іллі любов до спорту, була Ірина Хітріч. Вона з першого класу знайомила дітей з олімпійською освітою, розповідала про відомих спортсменів, олімпійські види спорту, історію заснування та проведення олімпійських ігор, реалізувала разом зі своїми учнями багато цікавих спортивно-пізнавальних проєктів.
Нам вдалося поспілкуватись з Іриною Володимирівною, яка нині мешкає в Німеччині. Вона розповіла, що Ілля з дитинства цікавився фізичною культурою та спортом, брав активну участь у всіх спортивних заходах, був учасником зустрічей з олімпійцями Кіровоградщини Григорієм Місютіним та Валентиною Голенковою. У 2016 році, коли обласне відділення НОК України разом з відомими спортсменами області в рамках проєкту OlympicLab завітало в гості до ЗНЗ № 19, Ілля задавав запитання атлетам і дав своє перше інтерв’ю обласному телеканалу.